Ga naar de hoofdinhoud
Educatieve bachelor / Educatief graduaat

Leraar Secundair Onderwijs

Nederlands

Beschikbaar in:
Mechelen, Antwerpen, Vorselaar, Geel, Turnhout

Jij droomt van een job voor de klas

Jij wil jongeren inspireren en begeleiden. Jij hebt een passie voor een vak uit het secundair onderwijs: wetenschap, taal, sport, kunst, techniek, geschiedenis … en je wil die kennis delen met jongeren van 12 tot 18 jaar. Een vak onderwijzen én jonge mensen helpen groeien, dat is je ding!

Het beroep van leraar is een uniek beroep, met veel zelfstandigheid en verantwoordelijkheid. Je daagt je leerlingen uit om steeds opnieuw hun grenzen te verleggen.

Wellicht kun je je wel een leraar voor de geest halen die je bijzonder is bijgebleven. Zo iemand wil jij ook worden: een enthousiaste coach die inspireert en jongeren weet te boeien met zijn manier van lesgeven en zijn persoonlijkheid.

Wij stomen je met plezier klaar voor deze uitdagende job dankzij een sterk opleidingsprogramma en vooruitstrevende infrastructuur.

Je kunt de opleiding volgen in Mechelen, Turnhout of Vorselaar. Elke campus legt eigen accenten.

Vergroot het stroomschema en bepaal jouw traject
Educatieve bachelor

Leraar Lichamelijke Opvoeding - Bewegingsrecreatie

Je wil sportleraar worden. Je volgt de bachelor Leraar Secundair Onderwijs en kiest specifiek voor de vakken Lichamelijke Opvoeding en Bewegingsrecreatie

Educatieve bachelor

Leraar Secundair Onderwijs

Je wil leraar worden in het secundair onderwijs en 2 vakken kiezen die je kan geven.

Educatief graduaat

Praktijkleraar secundair onderwijs

Je hebt relevante werkervaring opgedaan en wil praktijkleraar worden in jouw vakgebied. Vaak kan je al starten in het onderwijs terwijl je deze opleiding afwerkt (LIO – leraar in opleiding).

Educatieve bachelor

Secundair Onderwijs - Onderwijsbevoegdheid voor extra vak(ken)

Je hebt al een diploma van leraar en je wil een extra lesbevoegdheid voor een bijkomend onderwijsvak uit het secundair onderwijs. In Mechelen en Antwerpen is 'Islamitische godsdienst' ook mogelijk (lager+secundair). 

Educatieve bachelor

Verkorte Educatieve Bachelor Secundair Onderwijs

Je hebt een bachelor- of masterdiploma en wil lesgeven in jouw vakgebied. Vaak kan je al starten als leraar terwijl je deze opleiding afwerkt (LIO – leraar in opleiding). Wie wil kan dit combineren met een extra vakoptie.