Skip to main content

Care2Adapt | geslaagde eerste jaargang

25/08/2023
Sascha Vermeylen Panelmanager

Care2Adapt: de eerste jaargang van geslaagde piloot-opleiding rond zorginnovaties loopt ten einde

Het innovatieve opleidingstraject ‘Care2Adapt’ werd op donderdag 24 november afgesloten met een drukbezocht eindevent. LiCalab was één van de partners binnen dit project.

Care2Adapt is een opleidingsprogramma dat LiCalab samen met 5 Vlaamse en Nederlandse partners eind 2021 opstartte. Bedoeling van het programma is om innovaties en innovatief denken in de zorg- en welzijnssector te stimuleren. 28 zorg- en welzijnsorganisaties uit Vlaanderen en Nederland (waaronder bijvoorbeeld Het Giels Bos, Wit-Gele Kruis Antwerpen, AZ Herentals, CareIon en Zorggroep Orion) namen deel en vaardigden één of meerdere medewerkers af om hun inzichten, kennis en ervaringen rond het implementeren van innovaties te versterken.

Het project kende een mooie afsluiter op 24 november 2022 tijdens het eindevent op de Thomas More-campus in Turnhout. Snuif in dit korte filmpje de sfeer van die avond op en luister naar de ervaringen van een aantal van de C2A-deelnemers.

Dit Care2Adapt-piloottraject werd gefinancierd door Interreg Vlaanderen-Nederland en werd mee mogelijk gemaakt door de provincies Noord-Brabant en Antwerpen. We kijken uit naar vervolgtrajecten in 2023 en 2024.

Heb je interesse om in de toekomst ook aan te sluiten, houd dan zeker onze nieuwsbrieven in het oog of geef een seintje aan glenn.weyers@thomasmore.be.