Ga naar de hoofdinhoud
Levenslang Leren

Is de literatuur vandaag inderdaad dood? | Dirk De Geest

Is literatuur echt 'dood'? Ontdek de complexe geschiedenis en hedendaagse uitdagingen van literatuur in een boeiende lezing.

Datum

-

Prijs

€ 10.00

Locatie

Op locatie

campus Geel

Georganiseerd door Namiddaglezingen (Universiteit Derde Leeftijd)
Thema

Filosofie

Inhoud

In deze lezing gaat literatuurwetenschapper Dirk De Geest in op de vraag of de literatuur vandaag inderdaad ‘dood’ is, zoals vaak wordt beweerd. Is er sprake van een fundamentele crisis van het lezen en vooral van onze omgang met literatuur? Heeft literatuur nog wel een functie, of is ze in feite een overbodig restant van een ver verleden? En wat met de controverses die vandaag telkens weer opsteken wanneer het over literatuur gaat (de Antwerpse stadsdichters, de herschrijving van Roald Dahl, de controverse rond Pim Lammers…)? 

Om die kwestie grondig te bespreken moeten wij ver terug in de tijd, om te zien waar ons idee van literatuur vandaag komt. Dat helpt ons om de functie van literatuur beter te begrijpen en tegelijk ook in te zien waarom er vandaag zoveel over een crisis wordt gesproken. Het resultaat is misschien niet bijzonder bemoedigend maar tegelijk toch wel hoopvol.

Praktische informatie

Spreker: Prof. Dirk De Geest
(Katholieke Universiteit Leuven)

Wanneer?

27 februari 2024 van 14.15 u. tot 16.45 u.

Waar?

Thomas More, Campus Geel
Kleinhoefstraat 4, 2440 Geel

Kostprijs?

10 lezingen: 80 euro
5 lezingen: 45 euro
1 lezing: 10 euro

Toegangskaarten kunnen telkens ter plaatse aangekocht worden.
Tickets zijn inclusief koffie/thee of frisdrank tijdens de pauze.