Ga naar de hoofdinhoud
Gebeten door sport?

Rondleiding sportopleidingen Turnhout

Ontdek de grootste sportcampus van Vlaanderen met zijn 3 bacheloropleidingen en 8 afstudeerrichtingen.

Op dinsdag 18/06 zetten we de deuren van de grootste Sporthogeschool van Vlaanderen open waar we de toekomstige specialisten in sport-, bewegings- en eventmanagement vormen. Benieuwd naar meer? Schrijf je snel in voor de rondleiding die start om 18u.

Datum

Van tot

Locatie

Op locatie

campus Turnhout

Registreer hier je aanwezigheid

De Turnhoutse campus lijkt zo uit de toekomst geplukt:¬†vrolijke kleuren, grote raampartijen, supermoderne lokalen.¬†De baseline van de campus is ‚Äėaltijd in beweging‚Äô en dat is¬†eraan te zien. Het gebouw is een bruisende biotoop voor¬†
opleidingen in o.a. sport. We werken aan de sporthal van de toekomst, hebben stijlvolle auditoria, een hightech beweegstudio en een polyvalente zaal. Hier zit je goed voor een opleiding op maat van jouw ambities!

Schrijf je snel in voor een van onze rondleidingen!

We introduceren nog even kort onze 3 opleidingen en onthoud: one size fits all? Niet bij ons! We bieden je een stevige theoretische basis, veel levensechte projecten, én voldoende keuzevrijheid om je eigen accenten te leggen en je eigen netwerk te ontwikkelen. 

Sportmanagement 

Als toekomstige sportmanagers worden onze studenten drievoudig specialist: in sport, events en management. In de opleiding maken ze zowel kennis met recreatieve organisaties als met topsportorganisatie. Daarnaast vergaren de studenten kennis over o.a. bedrijfsmanagement, de sportmarkt, sponsorstrategie√ęn. We koppelen deze theoretische bagage aan diverse gastsprekers, bedrijfsbezoeken in binnen- en buitenland, real-life projecten, twee stages en een bachelorproef zodat je doorheen je opleiding heel wat praktijkervaring opdoet. Binnen de opleiding zijn er 3 keuzetrajecten:¬†

 • TOPSPORTMANAGER¬†
  Met jouw ambitie mik je op een plekje in de sportindustrie op het hoogste niveau. 
 • E-SPORTMANAGER¬†
  Sport en gaming boeien jou en je wilt het maken in de snelgroeiende wereld van e-sports. 
 • MARKETING- EN EVENTMANAGER¬†
  Je wilt achter de schermen betrokken zijn bij de ganse sportindustrie, van grote events tot lokaal beleid. 

Deze opleiding kan ook 100% op afstand gevolgd worden. Ideaal om een eigen traject uit te stippelen als werkstudent of topsporter. 

Leraar Lichamelijke Opvoeding en Bewegingsrecreatie 

De motivatie van onze studenten? Samen bewegen in de klas of met de club. Jongeren opvoeden door sport, spel en bewegen. Jongeren begeleiden tijdens avontuurlijke buitensportactiviteiten. Een sportheld voor je gasten, met verstand van zaken, technisch een kei, met een didactisch brein en een hart voor onderwijs.  

Wekelijks doen onze studenten ongeveer 9u aan sport: aan bewegen geen gebrek! Ze verkennen zowel het basis als het secundair onderwijs en kunnen ook aan de slag als begeleider van groepslessen of animator. 

Binnen het onderdeel Bewegingsrecreatie kunnen ze zichzelf specialiseren in  

 • INDOORSPORT¬†
  Je bent gefascineerd door fitnesshypes en wilt zelf graag groesplessen geven in de fitness. 
 • OUTDOORSPORT¬†
  Jouw hart klopt sneller voor survivaltechnieken en avontuurlijke sporten als kajak en muurklimmen 
 • INDIVIDUEEL SPORTIEF TALENT¬†
Sport en Bewegen 

Onze studenten Sport en Bewegen vinden een gezonde levensstijl essentieel voor onze samenleving en willen graag een rol spelen in de preventieve gezondheidszorg. Deze opleiding levert bewegingsdeskundigen af die van alle markten thuis zijn. 

Als trainer-coach bieden ze professionele bewegingsbegeleiding op maat aan en kunnen ze in een organisatie een kwaliteitsvol sport- en bewegingsbeleid uitstippelen. Binnen de opleiding kunnen de studenten zich nog verder specialiseren met de volgende keuzetrajecten: 

 • ADVANCED PERSONAL TRAINER¬†
  Je doel is om prestatiesporters en topsporters te begeleiden naar een hoger niveau. 
 • G-SPORTCOACH¬†
  Revalidatiesport, recreatiesport of topsport, jij bent de coach die zorgt voor de optimale begeleiding van G-sporters. 
 • BEWEEGCOACH¬†
  Sporten en bewegen is topprioriteit voor ieders gezondheid en levenskwaliteit. Daarom wil jij kwetsbare groepen in beweging brengen en houden. 
 • SPORTEDUCATIE¬†
  Je wilt alvast een voorsprong nemen op een tweede diploma in de sport: leraar L.O., Sportmanagement of Voedings- en Dieetkunde. 
Thema

Infosessie