Er is een groot tekort aan vakbekwaam personeel om de energietransitie te realiseren. Er is daarom steeds meer en vakbekwaam (energie)technisch personeel nodig op alle opleidingsniveaus. Om te vermijden dat de energietransitie hierdoor vastloopt, besloot Thomas More deel te nemen aan het project 'Energie(k) Onderwijs'.
De afgelopen 10 jaar lag de focus van de energietransitie grotendeels op het ontwikkelen en uittesten van innovatieve energietechnieken. Een noodzakelijke voorwaarde maar zeker niet de enige voorwaarde om deze grote, maatschappelijke opgave te laten slagen. Meer en vakbekwaam (energie)technisch personeel op alle opleidingsniveaus is steeds meer een knelpunt geworden. Het is goed dat daar van alle kanten steeds meer aandacht voor komt en het project Energie(k) Onderwijs draagt daar graag een steentje aan bij.
Het project Energie(k) onderwijs zet alles op alles om te voorkomen dat de energietransitie vast gaat lopen door personeelstekorten in de energiesector. Dit doen we door:
De uitdagingen waar we aan beide zijden van de grens tegenaan lopen zijn vergelijkbaar. Daarom wordt de komende jaren intensief samengewerkt tussen 18 projectpartners in Zuid-Nederland en Vlaanderen.
Want alleen door grensoverstijgende samenwerking krijgen we een slimmer en groener Europa!
Voor al je vragen over de opleiding (inhoud, praktijk, kostprijs, samenwerking ā¦)
Voor al uw vragen over het afstandstraject bij Energietechnologie, wees welkom!