Overslaan en naar de inhoud gaan
Portret van Jan Roekens
Coördinator Onderzoekslijn

Jan Roekens

Ontwerp en Technologie

Duurzaam ontwerp

Van opleiding is Jan Roekens Ingenieur-Architect (master). Als onderzoeker bij Thomas More bouwde hij expertise op in Circulair Design met focus op het duurzaam ontwerpen van ruimtes, diensten en systemen.

Over Jan

Ik ben Jan Roekens een onderzoeker, onderwijzer en ontwerper met een hart voor duurzaamheid in interieur en architectuur. Ik ben van opleiding Ingenieur-Architect (master) en heb na mijn studies een doctoraat behaald in de ingenieurswetenschappen op het thema “Lightweight structural concepts for Disaster relief sheltering”.  Sinds 2018 werk ik bij Thomas More als onderzoeker en onderzoekscoördinator voor de onderzoekslijn “Duurzaam ontwerpen” gekoppeld aan de unit Interieur, Design & Toegepaste architectuur. Binnen deze functie bouw(de) ik expertise op omtrent Circulair design specifiek voor het ontwerpen van ruimtes, diensten en systemen. Met ons onderzoek zetten wij specifiek in op het faciliteren van ontwerpprocessen om thematische kennis omtrent Circulariteit en Inclusiviteit te verankeren. 

Onderzoeker onder de loep: Jan Roekens

Met een large scale 3D-printer onderzoeken we wat de limieten en de drempels zijn als je een meubel volledig in 3D gaat printen.

Jan Roekens, 2021

Gerelateerde onderzoekslijnen