Ga naar de hoofdinhoud
Onderzoeker

Jelle Van Camp

Duurzaam Ondernemen en Digitale Innovatie

Jelle ondersteunt meerdere onderzoeksprojecten bij de technische en financiële haalbaarheid van innovaties, met een focus op ROI en nieuwe verdienmodellen. Daarnaast gaat zijn interesse uit naar duurzaamheid en circulariteit in het bijzonder.

Over Jelle

Jelle Van Camp is onderzoeker bij Thomas More Hogeschool bij het Expertisecentrum Duurzaam Ondernemen en Digitale Innovatie, in het onderzoeksthema Digitaal en Duurzaam ondernemen. Zijn huidig onderzoek focust op duurzame en circulaire businessmodellen. Daarnaast ondersteunt hij meerdere onderzoeksprojecten (waaronder TETRA-projecten) bij de economische analyses: kosten-batenanalyse en nieuwe verdienmodellen. Voor deze projecten bouwt hij ook ROI-calculatoren in samenwerking met early-adopters en technische partners. Zijn laatste twee projecten focusten op immersive training (VR) en chatbots. Momenteel bekijkt hij oa. de haalbaarheid van AI-ondersteunde toepassingen binnen de zorglogistiek.

Als docent geeft hij twee vakken binnen het postgraduaat ondernemerschap. Jelle behaalde een doctoraat in de Toegepaste Economische Wetenschappen aan de Universiteit Antwerpen in 2017. Zijn onderzoek focuste op projectselectie en efficiënte allocatie van middelen. Als mandaat-assistent begeleidde hij meer dan 100 studenten bij hun ondernemersambities en bekeek hij minstens evenveel ondernemingsplannen. Ook stond hij aan de wieg van BAAS (een ondernemerschapsplatform voor jongeren) en was hij jurylid en coach bij dit platform, bij KBC Start-IT en BRYO (VOKA).

Naar team Duurzaam Ondernemen en Digitale Innovatie.