Ga naar de hoofdinhoud
Portretfoto Karen Feyen
Coƶrdinator Onderzoekslijn

Karen Feyen

Momenteel werkt Karen als onderzoeker en coƶrdinator onderzoekslijn toegepaste AI bij Thomas More. Haar interesse gaat uit naar toepassingen van technologie in het domein van energie-efficiƫntie, circulaire economie en de zorg.

Over Karen

Karen behaalde haar master in de Fysica en vervolgens haar graad van Doctor in de Wetenschappen (Phd) aan de Universiteit Antwerpen voor haar numeriek onderzoek van kwantummechanische processen in intense laservelden.

Ze werkte bij een internet provider respectievelijk als netwerk ingenieur, project manager, Y2K manager en business proces manager. Nadien maakte ze de overstap naar de zorgsector als deskundige medische stralingsfysica waarvoor ze een door het FANC erkende Klinische en Biomedische ingenieurstechnieken volgde. Haar proefschrift betrof multimodale beeldregistratie van mammografieƫn.
Tot haar taken in het ziekenhuis behoorde o.a. het modelleren van de output van lineaire versnellers in de software waarmee bestralingsplannen worden gemaakt. Ze nam het voorzitterschap op van de Belgische vereniging van Belgische ziekenhuisfysici en nam deel aan kwaliteitsaudits van radiotherapie centra in Belgiƫ.

Vervolgens werkte ze als staf engineer bij AMS Sensors Belgiƫ waar ze het proces van halfgeleider implantatie voor een nieuwe beeldsensor ontwierp met behulp van processimulatie.
Verder ontwikkelde ze een techniek voor het optimaliseren van microlenzen. Daarnaast richtte ze mee de energiecoƶperatie Zuidtrant-W op in 2019 waarvan ze nog steeds bestuurder is. In die periode nam ze ook als vrijwilliger de rol op van operationeel coƶrdinator bij Warmte Verzilverd, een bedrijf dat warmtenetten realiseert gefinancierd met burgerkapitaal.

Momenteel werkt Karen als onderzoeker toegepaste AI bij Thomas More. Haar interesse gaat uit naar toepassingen van technologie in het domein van energie-efficiƫntie, circulaire economie en de zorg.