In opdracht van Koning Boudewijnstichting
In samenwerking met Anders Annelies
Van tot
Vaak vinden we het vanzelfsprekend dat we een verschil maken met het werk dat we doen. Je buikgevoel zegt dat en je ziet positieve veranderingen bij de doelgroep waarmee je werkt. Maar klopt dat wel? Heb je zekerheid over je impact en op wie je een impact hebt? Een impactmeting helpt je om dat in kaart te brengen en om zichtbaar te maken dat wat je doet ook echt werkt.
De Koning Boudewijnstichting, het Agentschap Opgroeien, Anders Annelies en 38 praktijkorganisaties ontwikkelden binnen het project ‘Kleine Kinderen, Grote Kansen’ daarom een stappenplan voor zelfevaluatie. Zelfevaluatie is een cyclus. Je monitort de werking van je eigen organisatie en je meet de impact door die werking goed te evalueren. Zo ontdek je wat goed gaat en wat meer aandacht verdient.
Zélf de kwaliteit van je dienstverlening beoordelen, zorgt voor meer betrokkenheid en engagement. Bovendien is zelfevaluatie voor de meeste organisaties haalbaar en sluit het externe evaluaties niet uit. Omdat we geloven in de kracht en meerwaarde van zelfevaluatie rollen we de komende jaren het bestaande stappenplan verder uit.
Daarom ontwikkelen we samen met de Koning Boudewijnstichting en Anders Annelies een train-the-trainer. In 2022 en 2023 testen we deze training eerst uit, zodat we in de tweede helft van 2023 all the way kunnen gaan. We leiden eerst twee keer vijftien enthousiaste collega's op. Mensen die elke dag in de weer zijn om kinderarmoede te bestrijden en om de maatschappelijke participatie van kinderen te bevorderen. Van hen maken we experten in zelfevaluatie en resultaatsgericht werken. Experten die nadien de verworven kennis kunnen verspreiden in hun netwerk. Zo beïnvloeden we elkaar en maken we van zelfevaluatie en resultaatsgericht werken een evidentie. Heb jij zin om mee te doen? Je ontdekt alle informatie en voorwaarden in onze opleidingsbrochure.
Master en professioneel bachelor in Sociaal Werk. Onderzoeker in de lijnen ‘Armoede’ en ‘Geld & Gedrag’. Geboeid door menswaardige inkomens, financieel welzijn en het versterken van sociaal werk praktijken.
Dr. in de sociale wetenschappen. Trekker van de lijn Geld & Gedrag. Geboeid door financiële redzaamheid en budget- en schuldhulpverlening.
Leen behaalde haar diploma in sociologie aan de VUB en is momenteel actief als onderzoeker in projecten gericht op referentiebudgetten en armoedebestrijding.