Ga naar de hoofdinhoud
dots

Alumniwerking Interieur, Design & Architectuur

Op Campus Lucas Faydherbe komen alumni samen om elkaar te inspireren, aan hands-on onderzoek te doen en te experimenteren met fysieke en digitale technieken. Ambacht en innovatie gaan hier hand-in-hand om oplossingen te creëren voor een duurzame leefomgeving van morgen. De alumniwerking biedt de mogelijkheid om verbindingen te maken met andere professionals in de branche, te blijven leren en te groeien in de sector.

ID&A - workshops Faydherbe academie

Faydherbe academie

Faydherbe academie het platform van de unit Interieur, Design & Architectuur van Thomas More waarin studenten, docenten, alumni, en partnerbedrijven elkaar uitdagen op ontdekkingstocht te gaan naar de ontwerper en wereldverbeteraar in zichzelf. 
Meer info op Faydherbe academie 

ID&A jaarkalender 2023

Wat houdt onze studenten bezig?

Soms zeggen beelden meer dan woorden. Maar soms beschrijven woorden ook de beelden. Scroll, lees, kijk en blijf verwonderd wat onze studenten realiseren. Begint het ook te kriebelen om de creatieveling in je los te laten, kom dan zeker naar onze opencampusdagen.
Blader doorheen het jaarboek

Winterieur - lezing

[W]interieur

[W]interieur is de lezingenreeks van campus Lucas Faydherbe waarin we toonaangevende sprekers uitnodigen in het ruime vakgebied architectuur, interieur en design. De lezingen willen onze blik op de wereld verruimen zodat we ons beter kunnen ontwikkelen als vormgever.
Volg de agenda van [W]interieur

In onze zoektocht naar het DNA van onze campus gingen we aan de slag met camera’s en drones.

Het DNA van ID&A

Vervolgopleidingen

Een job zoeken en gaan werken, is de voor de hand liggende keuze, een schakelprogramma naar een master is misschien een optie, iets totaal anders gaan studeren lijkt een vlucht van de realiteit... of je kan ervoor kiezen om je professionele skills te verbreden of te verdiepen via een van onze voortgezette opleidingen of postgraduaten.

VOMO

Meubelontwerp in dagonderwijs

De opleiding Meubelontwerp is sinds ruim twintig jaar de enige in België die specifiek is toegespitst op de meubelsector. Ze heeft de ambitie om op een hedendaagse en onderzoekende wijze voort te bouwen aan de Mechelse meubeltraditie.

Meer info over meubelontwerp
Concrete projecten

PG21 Projectmanagement

Je wil excelleren in projectmanagement van interieur, meubel- en architectuurprojecten.

Meer info over PG21
Engelstalige opleiding

Space and Service Design

Are you ready to use your design skills to create products, services and communication systems that have impact? Space and Service design is an international Postgraduate in the design of services and service environments.

More info about S&SD

Probeer als je ontwerpt weloverwogen dingen te doen die nog niet gedaan zijn, of zelfs controversioneel.  Zo'n dingen blijven hangen.

Gill Bruggeman - Docent Interieurvormgeving

Alumni Bob Segers, Marjan Brants en Dennis Houben

Studio Segers: Een thuis voor creatieve alumni uit Mechelen

Drie alumni van ID&A delen hun herinneringen en ervaringen bij Studio Segers in Maaseik. De open en inspirerende aanpak van onze opleidingen heeft hen gevormd en de speciale band tussen leerkrachten en studenten blijft een dierbare herinnering. 

Bij Studio Segers, gebruiken ze hun diverse disciplines om innovatieve ontwerpen te realiseren. De vriendschappen die ze op de campus hebben opgebouwd, blijven waardevol. Ze delen tips voor toekomstige studenten en benadrukken het belang van creativiteit en plezier in het ontwerpproces. 

Hun reis van Mechelen naar Maaseik toont niet alleen hun persoonlijke groei, maar benadrukt ook de impact van een inspirerende onderwijsomgeving die levenslange connecties smeedt en een passie voor creativiteit koestert. 

Lees het volledige verhaal van 3 ID&A-alumni bij Studio Segers en laat je inspireren door deze getalenteerde ontwerpers!

Interieur Design en Architectuur

Leercentrum What's On

Wij zetten de deuren van onze campus graag open voor alle alumni. What's On is het leer- en expertisecentrum van onze Unit. Ongeacht welke opleiding van ID&A je volgde, in What's On kan je:

  • Snuisteren in onze geweldige boekencollectie (architectuur, kunst, design...)
  • Materiaalstalen bekijken en uitlenen.
  • De technische documentatie raadplegen.

Het Werkhuis

Alumni kunnen ook gebruik maken van 'Het werkhuis' van campus Lucas Faydherbe. Plastiek, hout en metaal worden hier omgevormd tot volwaardige meubels of kleinere onderdelen van maquettes. 

Meer info?

Thomas More | INTERIEUR, DESIGN & ARCHITECTUUR
Campus Lucas Faydherbe
Zandpoortvest 16 | 2800 Mechelen
T +32 (0)15 369 240