Ga naar de hoofdinhoud

11 juli 2012 - Thomas More

Katholieke Hogeschool Kempen en Lessius varen sinds 11 juli 2012 onder de vlag Thomas More. Thomas More is een feitelijke samenwerking tussen hogescholen Thomas More Mechelen-Antwerpen vzw (voorheen Lessius) en Thomas More Kempen vzw (voorheen K.H.Kempen). De school eert en refereert met zijn naam naar Thomas More, en tegelijk ook speels naar "more", om aan te geven dat de gefuseerde instelling staat voor meer opleidingen, op meer locaties met meer samenwerkingsverbanden.

2010-2012

In 2010 fuseerden de Katholieke Hogeschool Mechelen en Campus De Nayer tot Lessius Mechelen. De campussen van de voormalige Lessius Hogeschool te Antwerpen werden op dat moment omgedoopt tot Lessius Antwerpen. Lessius Antwerpen en Lessius Mechelen vormden samen Lessius.

1995-2008

Katholieke Hogeschool Kempen

Het ‚ÄúDecreet betreffende de hogescholen in de Vlaamse Gemeenschap‚ÄĚ van 13 juli 1994 leidde tot de fusie van¬†de vrije katholieke hogescholen uit de Kempen¬†tot √©√©n hogeschool. Op 1 september 1995 was de¬†Katholieke Hogeschool Kempen¬†een feit.¬†

Katholieke Hogeschool Mechelen

In het academiejaar 1995-1996 fuseerden het Coloma-instituut, het Hoger Handels- en Taleninstituut O.L.V. van de Ham, het Instituut voor Katholiek Pedagogisch Onderwijs Onze-Lieve-Vrouw-Waver/Mechelen en het Sint-Norbertusinstituut voor verpleegkunde in Duffel tot de Katholieke Hogeschool Mechelen.

Lessius Hogeschool

De Handelshogeschool en de Katholieke Vlaamse Hogeschool vormden in 2000 samen de Lessius Hogeschool te Antwerpen. Campus De Nayer van de Hogeschool voor Wetenschap en Kunst uit Sint-Katelijne-Waver ging in 2008 een operationele samenwerking aan met de Lessius Hogeschool.