Overslaan en naar de inhoud gaan

Downstream Processing

Project

ProFuNu

Onderzoek naar de impact van verwerkingsstappen op alternatieve eiwitbronnen

Datum

Van tot

Supported by

Bekijk de projectwebsite

ProFuNu is een collectief, fundamenteel onderzoeksproject (type SBO) met als doel meer kennis op te bouwen over het effect van de verwerking van erwten, meelwormen, Spirulina en mycoproteïne op de nutritionele en techno-functionele kwaliteit, oxidatieve stabiliteit en gezondheidseffecten van deze eiwitten en (hybride)modelproducten. Hierbij zal een vergelijking met varkensvlees gemaakt worden. Als verwerkingsstappen zullen de productie van eiwitmeel, -concentraat en -isolaat meegenomen worden en High Moisture Extrusion en enzymatische crosslinking als texturatietechnieken.

Met dit project willen we wetenschappelijke kennis genereren om de discussie rond vlees en vleesalternatieven op een objectieve manier te voeden. Deze informatie zal bedrijven op termijn helpen om producten te ontwikkelen die voldoen aan de wensen van de klant en om hun marktpositie te versterken.
 

Partners

Gerelateerde onderzoekslijnen