Ga naar de hoofdinhoud
Portretfoto Patrick Pelgrims
Coƶrdinator Onderzoekslijn

Patrick Pelgrims

Ontwerp en Technologie

Zijn onderzoeksinteresses zijn vooral gericht op instrumentatie voor bio-medische apparaten en slimme ingebedde systemen.Ā 

Over Patrick

Patrick behaalde in 1986 een Master in Elektrotechniek aan Groep T Leuven. In 1991 werd hij onderwijsassistent bij GROEP T en in 1995 werd hij docent aan de toenmalige Hogeschool voor Wetenschap & Kunst (W&K) Campus NaRaFi Brussel en Campus de Nayer Sint-Katelijne-Waver.

Patrick richtte in 2002 de EmSys (Embedded Systems) onderzoeksgroep op bij W&K en coƶrdineert de huidige Smart Tech & IT onderzoeksgroep bij Thomas More Mechelen campus de Nayer. Patrick vervoegde de MICAS onderzoeksgroep als deeltijdse onderzoeksassistent, onder begeleiding van prof. dr. ir. R. Puers, in de aanloop naar het behalen van een doctoraat in Electrical Engineering.

Zijn onderzoeksinteresses zijn voornamelijk gericht op instrumentatie voor bio medische apparaten en slimme ingebedde systemen. Momenteel werkt hij aan een implanteerbaar embedded systeem voor orthopedische en oogheelkundige toepassingen.