Ga naar de hoofdinhoud
Onderzoeker

Ruben Kimpen

Duurzaam Ondernemen en Digitale Innovatie

Ruben Kimpen werkt reeds vijftien jaar als regisseur en (3D)graficus voor verschillende productiehuizen, architectenbureaus en bouwpromotoren. Hij volgt alle technologische ontwikkelingen rond 3D en XR op de voet.Ā 

Over Ruben

Nieuwe technologieƫn boeien mij reeds van kinds af. Telkens er thuis een nieuwe computer werd gekocht kriebelde het om te onderzoeken welke nieuwe software er bij zat. Vooral dan de grafische pakketten en begin jaren 90 de eerste 3D. Puur genieten. Deze interesse is altijd gebleven. Als onderzoeker is niet enkel het onderzoek naar de nieuwste technologie interessant, de zoektocht naar hoe deze technologieƫn kunnen ingezet worden in tal van domeinen en zo veel meer dan een gadget worden voor de eindgebruiker is misschien nog wel het meest boeiende.

Ik put graag uit mijn jarenlange ervaring in de media sector waar ik werkte als regisseur en graficus hierdoor zal ik snel oplossingen zoeken vertrekkende vanuit het visuele. Content creatie, zowel video als 2D en 3D, is een constante in mijn loopbaan. Het zijn bovendien bijzonder interessante tijden, de evolutie in 3D en XR in het algemeen gaat razendsnel. Wat vorig jaar nog veraf leek is dit jaar de norm.

Sinds 2021 ben ik aan de slag als onderzoeker bij Thomas More. In die korte tijd viel de expertise bij mijn collegaā€™s op het gebied van XR mij sterk op. Ik kwam in een gepassioneerd team terecht en mijn achtergrond in de mediasector en uitgebreide kennis in 3D zorgde voor een goede aanvulling op de profielen binnen het team. Op korte tijd realiseerden we indrukwekkende projecten voor retail en de broadcast sector met de productie van een kinderprogramma gebaseerd op heel het onderzoek rond XR als hoogtepunt.

Naar team Duurzaam Ondernemen en Digitale Innovatie.