Ga naar de hoofdinhoud
Europees project | Interreg Vlaanderen-Nederland

iPitUp 

Zitbank met beweegfuncties

iPitUp zet in op preventie bij ouderen door hen langer fysiek actief te houden in hun eigen woonomgeving. Hiervoor ontwikkelde het bedrijf een beweegbank. De IPitup-bank is een zitbank die enerzijds comfortabel zitten toelaat en anderzijds mensen uitnodigt om te bewegen door zijn meervoudige fitnessfuncties. 

Datum

Van tot

Supported by

Interreg Vlaanderen-Nederland

Bekijk de projectwebsite

Wat is iPitUp?

iPitUp is een zitbank met beweegfuncties. IPitup vzw heeft als voornaamste doel de drempel tot fysieke activiteit te verlagen zodat bewegen terug een vanzelfsprekend deel van het dagelijks leven wordt. Er zijn zes verschillende oefenstations waarvan drie aan elke zijde van de bank. Aan al deze fitnesselementen kan je simultaan oefenen. IPitup omvat onder andere een vooruitstrevend step- en balanceerbord, een optrekstang met opstapje, een onderdeel voor armoefeningen….

Een infopaneel, aangebracht op de bank zelf, geeft informatie over laagdrempelige oefeningen per oefenstation. De IPitup-bank is zo ontwikkeld dat het mogelijk wordt om op een individueel aangepast niveau al de lichaamsoefeningen uit te voeren die door de gratis IPitup-app worden voorgesteld. Door dit divers aanbod aan bewegingsmogelijkheden stimuleert de IPitup-bank de motorische ontwikkeling bij jong en oud.

De rol van LiCalab

LiCalab is verantwoordelijk voor

  • Online bevraging bij 100 mensen (brede doelgroep)
  • Co-creatiesessie en demosessie met ouderen
  • Co-creatiesessie en demosessie met secundaire en tertiaire gebruikers

Onze projectpartners

  • Care Innovation Center (CIC) 
  • Innovage
  • Slimmer Leven

iPitUp werd geselecteerd in de vier ronde van CrossCare 1 met financiële steun van Interreg Vlaanderen-Nederland.

Gerelateerde onderzoekslijnen