Ga naar de hoofdinhoud
CONTRACTONDERZOEK

Melimpus

Virtual Reality-applicatie voor re-integratie na burn-out

Virtual Reality (VR) wordt steeds vaker ingezet voor verschillende doeleinden, zoals revalidatie, pijnbestrijding, fobieƫn en trauma. Melimpus zet VR in voor preventie en re-integratie na burn-out.

Wat is Melimpus?

Virtual Reality (VR) wordt steeds vaker ingezet voor verschillende doeleinden, zoals revalidatie, pijnbestrijding, fobieĆ«n en trauma. De VR-therapie van Melimpus richt zich op twee belangrijke aspecten: re-integratie op de werkvloer na burn-out en preventie. Voor re-integratie heeft Melimpus een VR-module ontwikkeld die patiĆ«nten voorbereidt op terugkeer naar het werk door hen virtueel terug te sturen naar de werkomgeving. Dit gebeurt onder begeleiding van een therapeut. Voor preventie wordt VR ingezet om kennis over burn-out te bevorderen en inzichten bij te brengen. Leren via VR blijkt immers effectiever dan traditionele methoden. De toepassing kan zowel gebruikt worden door de persoon die het moeilijk heeft als voor de collegaā€™s.

Therapeuten kunnen de ervaring van het VR-programma aanpassen aan de individuele behoeften van de cliĆ«nt en het passende niveau kiezen. Zo kan de cliĆ«nt situaties oefenen in een veilige en gecontroleerde omgeving.Ā 
Ā 

LiCalab is verantwoordelijk voor:

  • Opstellen, uitvoeren en analyseren van een bevraging bij klinische psychologen in BelgiĆ«.
  • Faciliteren van een co-creatiesessie met psychologen en therapeuten
  • Matchmaking met psychologen en therapeuten in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.
    Ā 

Gerelateerde onderzoekslijnen