Ga naar de hoofdinhoud
Project

Minze HomeFlow

Minze: plasproblemen thuis opvolgen

Datum

Van tot

Supported by

Bekijk de projectwebsite

Doel

De meest voorkomende ziektebeelden die aanleiding geven tot klachten van de onderste urinewegen zijn prostaatvergroting, aandoeningen van het zenuwstelsel, urinaire incontinentie, blaas- en prostaatkanker of incontinentie na een bevalling.

De huidige methode, uroflowmetrie en een plasdagboek bijhouden, is onbetrouwbaar en tijdrovend. Een uroflowmeting moet immers altijd in het ziekenhuis gebeuren. Een uroloog kan zich dus maar op ƩƩn meting baseren. Plasdagboeken worden vaak slecht bijgehouden door de patiƫnt en het kost de uroloog dus veel tijd om deze te analyseren.

Minze Homeflow: een slimme thuisoplossing

Minze Health zorgde voor een slimme thuisoplossing die de uroflowmeter en het plasdagboek combineert: Minze Homeflow. De patiƫnt plaatst een internet-geconnecteerde uroflowmeter in zijn eigen toilet. Dit toestel stuurt de plasgegevens naar een online urologenplatform. De patiƫnt kan deze gegevens aanvullen met extra info zoals aandrang, pijn... in een gebruiksvriendelijke smartphone-app. Zo kan de uroloog de patiƫnt van op afstand opvolgen. De patiƫnt is ontspannen en moet zich niet meer verplaatsen naar een ziekenhuis. De uroloog kan zich focussen op de essentie, namelijk een gefundeerd advies geven op basis van de gegevens. De wetenschap beschikt eindelijk over data die het mogelijk maken om nog betere therapieƫn te bedenken.

In het Crosscare-project werkt Minze Health samen met de proeftuinen LiCalab en LifeLABs (Slimmer Leven) in Nederland. In het project wil Minze Health de Minze HomeFlow eenvoudig bruikbaar maken voor de patiĆ«nt, relevante informatie verzamelen voor de uroloog ter ondersteuning, en een proces ontwikkelen dat kan worden geĆÆntegreerd in het hospitaal. Het business model zal verder uitgewerkt worden en er wordt gezocht naar nieuwe opportuniteiten.

Partners

Gerelateerde onderzoekslijnen