Ga naar de hoofdinhoud
Graduaat

Winkelmanagement

Geel

Nederlands

Ook beschikbaar in:

Wil je een carrière als manager in een boeiende sector voor echte doeners?

 • Jij werkt graag met mensen en houdt van een gevarieerde job.
 • Het lijkt je wel wat om een team te managen.
 • Je bent creatief, een echte doener, een ondernemer en organiseert graag.
 • Je legt klanten professioneel in de watten als winkelmanager en zorgt voor een aangename shopervaring.
 • Je ontdekt hoe je je winkel of webshop beheert op organisatorisch, marketing, financieel, juridisch en logistiek vlak.
 • Je komt te weten hoe je een team motiveert, organiseert en leidt als people manager.
 • Je bent geboeid door e-commerce en je wil leren hoe je een webshop opstart.
 • Met dit diploma vind je snel werk als manager, want de sector heeft nood aan geschoolde winkelmanagers. Je opleiding als leidinggevende is een meerwaarde voor je CV en je carrière.
 • Deze opleiding maakt van jou een straffe winkelmanager. Of je kan later ook altijd je eigen zaak openen
GettyImages-623208546
checkered

De job van je leven

Bekijk onze verschillende trajecten

Winkelmanagement

 • Van bij de start loop je stage bij meerdere retailers.
 • Werk je al in de retail, maar wil je je carrière een boost geven met een diploma winkelmanagement? Check het werktraject.

 • Heb je al een diploma hoger onderwijs? Dan puzzelen we samen met jou aan een traject op maat

 • Heb je je graduaatsdiploma Winkelmanagement op zak? Je schakelt makkelijk naar de bachelor Winkel- en Retailmanagement in verkort traject

 • Of behaalde je een diploma marketing of HR? Dan is een verkort traject van 1 jaar een optie voor jou. 

 • Twijfel je tussen een graduaats- of bacheloropleiding? Geen nood! Het is makkelijk om in het begin van je opleiding van de ene opleiding naar de andere over te schakelen. In het eerst stuk van je opleiding zijn de vakken bij beide opleidingen gelijkaardig. 

 • Verder studeren? Kan perfect. Ga voor een tweede graduaatsdiploma of behaal een bachelordiploma via een verkort traject.

Praktische informatie

 • Duur

  2 jaar (voltijds)

 • Studiepunten

  120

 • Toelatingsvoorwaarden

  Bekijk de diplomavoorwaarden voor bachelors en graduaten.

 • Waar

  Op de campus

 • Inschrijvingsgeld

Programma

 • Fase 1 | In het eerste jaar ontdek hoe je de klant een toffe klantenervaring laat beleven. Je leert alle marketingkneepjes en dat zowel digitaal als in de winkel. We gaan creatief aan de slag om je winkel in te richten en in te zetten op verkoopkansen. We zoomen ook in op de samenstelling van je assortiment en het beheer van voorraden. We reiken technieken aan om het beheer van je (web-)shop te organiseren. Je leert tenslotte ondernemen door resultaten te boeken en je team aan te sturen en ermee te communiceren.   
 • Fase 2 | In het tweede jaar werk je verder aan je talenten om je als motiverend leider te ontwikkelen. We gaan op zoek naar de nieuwste trends. Je lanceert je eigen webshop. Ook het financieel beheer van je onderneming en de wetgeving komen aan bod. Last but not least werk je aan een eigen project op je werkplek. 
 • In beide jaren gaan we heel praktisch aan de slag en dat zowel in de vakken als op de werkplek. 

Hieronder vind je een overzicht van de vakken (onder voorbehoud van wijzigingen), met per vak het aantal studiepunten per fase. Studiepunten drukken uit hoeveel uren je gemiddeld nodig hebt om de leerstof te verwerken (incl. lessen). Reken voor 1 studiepunt ongeveer 25 à 30 uren.

 • De belangrijkste vakken hebben we toegelicht in een blauwe tooltip.
 • Wil je van élk vak de gedetailleerde inhoud kennen? Check dan de programmagids.

Wil je in het tweede semester aan deze opleiding starten? Dat kan! Neem contact op met de trajectcoördinator om samen een traject op jouw maat uit te stippelen.

Het tweede semester start op maandag 12 februari 2024.

Onze troeven

Ondernemende studenten

Een ondernemende attitude hebben... Dat is belangrijk als shopmanager. Die ondernemingszin aanscherpen is wat we dag in en dag uit doen in de opleiding. Wil jij ook je eerste stappen zetten richting je eigen zaak? Onze experten van Startpunt Ondernemen helpen je om je droom te realiseren. 

Snelle carrière als manager

We hebben een sterke band met de sector. Je krijgt les van (gast)docenten met een passie voor retail. Tijdens je studie bouw je werkervaring op. Met je diploma kan je ook snel aan de slag als manager in een leiding gevende functie.

Persoonlijke aanpak voor je groeitraject

We spreiden (her)examens. Er zijn 3 korte examenperiodes en 2 herexamenperiodes vlak na je examens. Dit werkt en verhoogt je slaagkansen! Het is een praktijkgerichte opleiding en je verdient punten met praktische opdrachten. Er zijn voor elk vak coachingsessies met extra uitleg door de docent. Onze inclusiecoach zorgt voor een doorgedreven zorgbeleid.  

In de praktijk

We leiden mensen op met een doe-mentaliteit en dat merk je aan alles. Doorheen je opleiding werk je aan projecten voor bedrijven, laten we gekende retailers workshops geven, organiseren we netwerkmomenten en bezoeken we shops. We laten je al doende leren. 

Al snel ga je ook aan de slag op een werkplek, waar je gecoacht wordt door een bedrijfscoach en docent. Al snel behoren managementtaken tot je takenpakket. Zo maak je uitgebreid kennis met alle aspecten van een shopmanager.  

GettyImages-623208546

Go international

Wil je een semester in het buitenland studeren, je laatste werkplekperiode bij een internationale retailer doen of een korte buitenlandse ervaring doen? Het kan allemaal! Van Parijs, Milaan, Londen, Curaçao, Madrid tot Zuid-Afrika en nog zoveel meer... Retail is overal.  

 

Studenten klaar voor vertrek in Centraal Station

Persoonlijke begeleiding

Je volgt les in kleine groepen. Zo leer je snel al je docenten persoonlijk kennen. En zij jou! Zo weten we snel hoe jij het beste leert en wat je talenten zijn. 

Samen met een coach ga je op zoek naar je sterktes en je werkpunten, leer je jezelf op een professionele manier voorstellen en ga je op zoek naar een geschikt bedrijf voor het werkplekleren.  

Heb je nood aan een herhaling van een moeilijke les? Dan staat je docent klaar om jou, alleen of in groep, extra uitleg te geven.  

Vind je leren moeilijk, samenvattingen of planningen maken? Onze studeercoach helpt je graag met praktische tips en persoonlijke coaching. 

Je staat er nooit alleen voor!

Zit je nog met vragen?

Trajectcoördinator

Tessa Vervecken

Voor al je vragen over de opleiding.

tessa.vervecken@thomasmore.be

Studeren in Geel

Een brede keuze opleidingen, gezelligheid troef en een straffe kotcommunity, dat is Campus Geel. De campus ligt midden in het groen en toch niet ver van het centrum. Tussen het station en de campus rijdt een pendelbus met een  dienstregeling die is afgestemd op het lesrooster. Makkelijker kan niet! 'En hoe zit het met het studentenleven in Geel?' horen we je vragen. Aan animo en activiteiten geen gebrek. Met 700 kotstudenten en heel wat hyperactieve studentenverenigingen is Geel dé perfecte locatie voor een onvergetelijke studententijd!

Campus Geel Thomas More
zigzag

Overtuigd? Schrijf je in!

Inschrijven

Ook interessant

Afstudeerrichting van de Professionele bachelor Bedrijfsmanagement

Winkel- en Retailmanagement

Leidinggeven, organiseren, motiveren: word de retailmanager van de toekomst.

#businessgeel