Ga naar de hoofdinhoud
Graduaat

Winkelmanagement

Geel

Nederlands

Ook beschikbaar in:

Wil je een carrière als manager in een boeiende sector voor echte doeners?

 • Jij werkt graag met mensen en houdt van een gevarieerde job.
 • Het lijkt je wel wat om een team te managen.
 • Je bent creatief, een echte doener, een ondernemer en organiseert graag.
 • Je legt klanten in de watten als winkelmanager en zorgt voor een aangename shopervaring.
 • Je ontdekt hoe je je winkel of webshop beheert op organisatorisch, marketing, financieel, juridisch en logistiek vlak.
 • Je komt te weten hoe je een team motiveert, organiseert en leidt als people manager.
 • Je bent geboeid door e-commerce en je wil leren hoe je een webshop opstart.
 • Met dit diploma vind je snel werk als manager, want de sector heeft nood aan geschoolde winkelmanagers. Je opleiding als leidinggevende is een meerwaarde voor je CV en je carrière.
 • Deze opleiding maakt van jou een straffe winkelmanager. Of je kan ook altijd je eigen zaak openen
GettyImages-623208546
checkered

De job van je leven

Bekijk onze verschillende trajecten

Winkelmanagement

 • We bieden een basistraject aan in dagopleiding gedurende 2 jaar. Van bij de start loop je stage bij meerdere retailers.
 • Werk je al in de retail, maar wil je je carrière een boost geven met een diploma winkelmanagement? Check het werktraject.
 • Heb je al een diploma hoger onderwijs? Dan puzzelen we samen met jou aan een traject op maat
 • Of behaalde je een diploma marketing of HR? Dan is een verkort traject van 1 jaar een optie voor jou. 
 • Twijfel je tussen een graduaats- of bacheloropleiding? Geen nood! Het is makkelijk om in het begin van je opleiding van de ene opleiding naar de andere over te schakelen. In het eerst stuk van je opleiding zijn de vakken bij beide opleidingen gelijkaardig. 
 • Verder studeren? Kan perfect. Ga voor een tweede graduaatsdiploma of behaal een bachelordiploma via een verkort traject.

Praktische informatie

 • Tijdsduur

  2 jaar (voltijds)

 • Studiepunten

  120

 • Waar

  Op de campus

Programma

 • Fase 1 | In het eerste jaar nemen we de kennis rond de shop en het assortiment onder de loep. Je leert alle marketingkneepjes en dat zowel digitaal als in de winkel. We gaan creatief aan de slag om je winkel in te richten en in te zetten op verkoopkansen en -skills. We kweken je analyserend & commercieel vermogen om je KPI’s te verbeteren met de retailmarketingmix. We zoomen ook in op de samenstelling en het beheer van het assortiment.
 • Fase 2 | In het tweede jaar reiken we technieken aan om het management van je (web-)shop te organiseren. Je leert ondernemen door resultaten te boeken. Ook het financieel succes van je onderneming en de wetgeving komen aan bod. We scherpen je communicatie en ICT skills aan.
 • Fase 3 | In het laatste jaar bekijken we hoe je een team kan aansturen en ermee communiceren. We boosten je talenten om je als motiverend en organiserend leider te ontwikkelen. Je bouwt mee aan een happy workplace. We gaan op zoek naar de nieuwste trends. Je lanceert een eigen webshop. Je leert een event efficiënt organiseren. Last but not least werk je aan een eigen project op je werkplek.

 • Doorheen je traject ontplooien we je talenten & skills aan de hand van professionele vaardigheden.

 • Hieronder vind je een overzicht van de vakken (onder voorbehoud van wijzigingen), met per vak het aantal studiepunten per fase.
 • Wil je van élk vak de gedetailleerde inhoud kennen? Check dan de programmagids.
Fase 1 2
Semester 1 2 3 4
TEAM & MANAGEMENT
Coaching people i 4
Shopmanagement i 6
People management i 6
Ondernemings - & arbeidsrecht i 5
SHOP & MARKETING
(R-)etailmarketing & trends i 4
Marketing & ondernemen i 3
Shop design & experience i 4
Digital marketing & visual branding i 4
E-commerce i 4
CUSTOMER & PRODUCTS
Commercial skills i 4
Assortimentsbeheer i 5
Fase 1 2
FINANCE & LAW
(R-)etailwetgeving i 4
Financial skills i 3
Financieel & prijsbeleid i 4
COMMUNICATION & SKILLS
Professionele & communicatieve vaardigheden i 3 3
ICT skills i 4
Internationale talen i 3 3
YOUR CHOICE
Keuzevak i 3
@WORK
Werkplekleren Customer & products i 6
Werkplekleren Shop & marketing i 12
Werkplekleren Team & management i 18
Project i 2
Retail topics i 3

Wil je in het tweede semester aan deze opleiding starten? Dat kan! Neem contact op met de trajectcoördinator om samen een traject op jouw maat uit te stippelen.

Het tweede semester start op maandag 12 februari 2024.

Onze troeven

Ondernemende studenten

Een ondernemende attitude hebben, is belangrijk als shopmanager. Die ondernemingszin aanscherpen is wat we dag in en dag uit doen in de opleiding. Wil jij ook je eerste stappen zetten richting je eigen zaak? Onze experten van Startpunt Ondernemen helpen je om je droom te realiseren.

Snelle carrière

Dit diploma hoger onderwijs zal je carrièrekansen vergroten. We zetten sterk in op je leidinggevende en ondernemerstalenten en gaan praktijkgericht aan de slag met de kennis, zodat die direct toepasbaar is in een werkomgeving.

Yes you can

We streven naar een persoonlijke aanpak. Het is een opleiding met veel praktijkgerichte opdrachten. Er zijn korte examenperiodes en herexamenperiodes vlak na je examens. Deze spreiding werkt en verhoogt je slaagkansen! Ook zijn er extra sessies mogelijk rond studiemanagement.

In de praktijk

We leiden mensen op met een doe-mentaliteit en dat merk je aan alles. Doorheen je opleiding werk je aan projecten voor bedrijven, laten we gekende retailers workshops geven, organiseren we netwerkmomenten en bezoeken we shops. We laten je al doende leren. 

Al snel ga je ook aan de slag op een werkplek, waar je gecoacht wordt door een bedrijfscoach en docent. Al snel behoren managementtaken tot je takenpakket. Zo maak je uitgebreid kennis met alle aspecten van een shopmanager.  

GettyImages-623208546

Go international

Wil je een semester in het buitenland studeren, je laatste werkplekperiode bij een internationale retailer doen of een korte buitenlandse ervaring doen? Het kan allemaal! Van Parijs, Milaan, Londen, Curaçao, Madrid tot Zuid-Afrika en nog zoveel meer... Retail is overal.  

 

Studenten klaar voor vertrek in Centraal Station

Persoonlijke begeleiding

Je volgt les in kleine groepen. Zo leer je snel al je docenten persoonlijk kennen. En zij jou! Zo weten we snel hoe jij het beste leert en wat je talenten en werkpunten zijn. We gaan steeds in dialoog met je om je studietraject zo goed mogelijk te begeleiden.

Heb je nood aan een herhaling van een moeilijke les of opdracht? Dan staat je docent klaar om je te coachen. Vind je leren moeilijk, samenvattingen of planningen maken? Onze studeercoach helpt je graag met praktische tips en persoonlijke coaching. Heb je extra zorg nodig? Dan bekijkt onze inclusiecoördinator wat jou kan helpen.
Je staat er nooit alleen voor!

Zit je nog met vragen?

Trajectcoördinator

Tessa Vervecken

Voor al je vragen over de opleiding.

tessa.vervecken@thomasmore.be

Studeren in Geel

Een brede keuze opleidingen, gezelligheid troef en een straffe kotcommunity, dat is Campus Geel. De campus ligt midden in het groen en toch niet ver van het centrum. Tussen het station en de campus rijdt een pendelbus met een  dienstregeling die is afgestemd op het lesrooster. Makkelijker kan niet! 'En hoe zit het met het studentenleven in Geel?' horen we je vragen. Aan animo en activiteiten geen gebrek. Met 700 kotstudenten en heel wat hyperactieve studentenverenigingen is Geel dé perfecte locatie voor een onvergetelijke studententijd!

Campus Geel Thomas More
zigzag

Overtuigd? Schrijf je in!

Inschrijven

Ook interessant

Afstudeerrichting van de Professionele bachelor Bedrijfsmanagement

Winkel- en Retailmanagement

Leidinggeven, organiseren, motiveren: word de retailmanager van de toekomst.

#businessgeel