Ga naar de hoofdinhoud
Graduaat

Winkelmanagement

Geel

Nederlands

Ook beschikbaar in:

Wil je een carrière als manager in een boeiende sector voor echte doeners?

 • Jij werkt graag met mensen en houdt van een gevarieerde job.
 • Het lijkt je wel wat om een team te managen.
 • Je bent creatief, een echte doener, een ondernemer en organiseert graag.
 • Je legt klanten professioneel in de watten als winkelmanager en zorgt voor een aangename shopervaring.
 • Je ontdekt hoe je je winkel of webshop beheert op organisatorisch, marketing, financieel, juridisch en logistiek vlak.
 • Je komt te weten hoe je een team motiveert, organiseert en leidt als people manager.
 • Je bent geboeid door e-commerce en je wil leren hoe je een webshop opstart.
 • Met dit diploma vind je snel werk als manager, want de sector heeft nood aan geschoolde winkelmanagers. Op jonge leeftijd mogen leiding geven is goud op je CV voor je latere carrière en opent deuren.
 • Deze opleiding maakt van jou een straffe winkelmanager. Je kan later ook altijd je eigen zaak openen. Wil je liever in de HR-sector of commerciële sector werken? Ook dan is deze opleiding geknipt voor jou.
GettyImages-623208546
checkered

De job van je leven

Bekijk onze verschillende trajecten

Winkelmanagement

 • Van bij de start loop je stage bij meerdere retailers.
 • Verder studeren? Kan perfect. Ga voor een tweede graduaatsdiploma of behaal een bachelordiploma via een verkort traject.

Praktische informatie

 • Duur

  2 jaar (voltijds)

 • Studiepunten

  120

 • Toelatingsvoorwaarden

  Bekijk de diplomavoorwaarden voor bachelors en graduaten.

 • Waar

  Op de campus

 • Inschrijvingsgeld

Programma

 • Fase 1 | In het eerste jaar starten we met de thema’s ‘Customer & products’. Je ontdekt hoe je de klant een toffe klantenervaring laat beleven. We zoomen ook in op de samenstelling van je assortiment en het beheer van voorraden. In de thema’s ‘Shop & marketing’ reiken we je technieken en kennis aan om het beheer van je (web-)shop te organiseren. Je leert ook alle marketingkneepjes.
 • Fase 2 | In ‘Law & finance’ komt het financieel beheer van je onderneming en de wetgeving aan bod. In het thema ‘Team & management’ werken we verder aan je talenten om je als motiverend leider binnen een team te ontwikkelen. We laten je je eigen webshop lanceren en leren je hoe je die met digitale snufjes commercieel kan boosten. Je werkt ook aan een eigen project op je werkplek.

Hieronder vind je een overzicht van de vakken (onder voorbehoud van wijzigingen), met per vak het aantal studiepunten per fase. Studiepunten drukken uit hoeveel uren je gemiddeld nodig hebt om de leerstof te verwerken (incl. lessen). Reken voor 1 studiepunt ongeveer 25 à 30 uren.

 • De belangrijkste vakken hebben we toegelicht in een blauwe tooltip.
 • Wil je van élk vak de gedetailleerde inhoud kennen? Check dan de programmagids.

Download

voorbeeldrooster/studiemateriaal

voorbeeldrooster voor fase 1
.pdf
Download

Wil je deze opleiding starten in februari? Neem contact op met de trajectcoördinator.

Onze troeven

Ondernemende studenten

De ondernemingszin aanscherpen is wat we dag in dag uit doen in de opleiding. Onze studenten willen vaak al de eerste stappen zetten naar een eigen zaak. De experten in onze ondernemersservicehelpen je om je droom mee te realiseren.

Snelle carrière als manager

We hebben een sterke band met de sector. Je krijgt les van (gast)docenten met een passie voor retail. Tijdens je studie bouw je werkervaring op. Met je diploma kan je ook snel aan de slag als manager in een leiding gevende functie.

Zorg voor je groeitraject

We bieden een doorgedreven zorgbeleid aan. Zo kunnen we je traject ook spreiden. Er zijn voor elk vak coaching sessies voor extra uitleg van de docent. Bovendien spreiden we je evaluatie wat je een grote garantie op succes biedt. Je kan heel wat punten verdienen met praktische opdrachten tijdens het jaar.

In de praktijk

We leiden mensen op met een doe-mentaliteit en dat merk je aan alles. Doorheen je opleiding werk je aan projecten voor bedrijven, laten we gekende retailers workshops geven, organiseren we netwerkmomenten en laten we je al doende leren.
De eerste 2 jaren laten we je een deel leren in de praktijk in een kortere stage waarin je effectief al snel managementtaken zal mogen uitvoeren. Op het einde van je traject duik je gedurende een semester het bedrijfsleven in, een stage als kroon op je diploma. Zo maak je uitgebreid kennis met alle aspecten van een onderneming. Dit kan ook in het buitenland.
Wil je graag nog meer praktijk? Dan kan je in je keuzepakket voor een extra stagemoment in het tweede jaar kiezen.

GettyImages-623208546

Go international

Een semester in het buitenland studeren of je laatste werkplekperiode bij een internationale retailer uitvieren of een kortlopende buitenlandse ervaring. Het is allemaal mogelijk: Parijs, Milaan, Londen, Curaçao, Madrid, Zuid-Afrika, … retail is overal.

Wil je internationaal proeven, maar geen semester lang? Dat kan ook. Onze studenten namen deel aan het Innovation Retail Challenge.

Studenten klaar voor vertrek in Centraal Station

Persoonlijke begeleiding

Je volgt les in kleine groepen. Zo leer je snel al je docenten persoonlijk kennen. En zij jou!

Samen met een coach ga je op zoek naar je sterktes (en je werkpunten), leer je jezelf op een professionele manier voorstellen en ga je op zoek naar een geschikt bedrijf voor het werkplekleren.

Heb je nood aan een herhaling van een moeilijke les? Dan staat je coach klaar om je, alleen of in groep, extra uitleg te geven.

Heb je moeite met de Nederlandse taal? Of druk je je moeilijk uit in het Engels? Dan staan ook onze taalcoaches voor je klaar.

Je staat er nooit alleen voor!

Zit je nog met vragen?

Trajectcoördinator

Tessa Vervecken

Voor al je vragen over de opleiding.

tessa.vervecken@thomasmore.be

Studeren in Geel

Een brede keuze opleidingen, gezelligheid troef en een straffe kotcommunity, dat is Campus Geel. De campus ligt midden in het groen en toch niet ver van het centrum. Tussen het station en de campus rijdt een pendelbus met een  dienstregeling die is afgestemd op het lesrooster. Makkelijker kan niet! 'En hoe zit het met het studentenleven in Geel?' horen we je vragen. Aan animo en activiteiten geen gebrek. Met 700 kotstudenten en heel wat hyperactieve studentenverenigingen is Geel dé perfecte locatie voor een onvergetelijke studententijd!

Campus Geel Thomas More
zigzag

Overtuigd? Schrijf je in!

Inschrijven

Ook interessant

Afstudeerrichting van de Professionele bachelor Bedrijfsmanagement

Winkel- en Retailmanagement

Leidinggeven, organiseren, motiveren: word de retailmanager van de toekomst.

#businessgeel