Curriculum bestaande uit 5 modules met elk een praktijkluik.
In co-creatie met studenten, inclusiecoördinatoren, leerlingenbegeleiders, pedagogisch begeleiders en CLB-medewerkers werd een curriculum uitgebouwd dat tegemoetkomt aan de actuele noden in het werkveld en vooruitstrevend is op vlak van zorg in het onderwijs.
Doorheen dit proces word je gestimuleerd om kritisch-constructief naar je onderwijspraktijk te kijken. Je leert gaandeweg de theoretische kaders die je in de cursus krijgt ook toepassen in de praktijk.
Vanuit een handelingsgericht kader onderzoek je de krachten en onderwijsbehoeften van leerlingen, leerkrachten en ouders. Je leert het onderwijsaanbod doelgericht en systematisch afstemmen op dit onderzoek. Samenwerking tussen alle betrokkenen met inzet van ieders eigenheid en deskundigheid is hierbij het uitgangspunt.
Het programma bestaat uit gemeenschappelijke en trajectspecifieke opleidingsonderdelen. Je kiest bij de start voor een traject kleuter-, lager of secundair onderwijs. In elke module is er een praktijkluik waar ruimte is voor het leren van en met elkaar.
Leerkrachten in de praktijk, die zichzelf willen verdiepen en verworven competenties verruimen op vlak van zorg in het onderwijs.
- Je bent in het bezit van een bekwaamheidsbewijs om les te geven.
- Je bent minimum 3 jaar actief aan de slag als (zorg)leerkracht.