Ga naar de hoofdinhoud

Energiedeskundige type D

Datum

-

Prijs

€ 750.00

Minder dan 5 jaar afgestudeerd bij Thomas More Kempen? Dan krijg je een korting van 10% op de voorgestelde prijzen.
Locatie

Op locatie

campus Geel

Inschrijven Deze cursus is toegankelijk voor Type A energiedeskundigen, Type C energiedeskundigen, EPB-verslaggevers, bachelors Bouw/Energietechnologie of gelijkwaardig door ervaring.

Er wordt voorkennis verwacht rond de energieregelgeving en het opstellen van energieprestatiecertificaten.

Heb je vragen over de voorwaarden? Stuur dan een mail naar energienavormingen@thomasmore.be met vermelding van je vraag en telefoonnummer, en dan contacteren wij je terug.

Inhoud

Een Energiedeskundige type D is bevoegd voor het opmaken van energieprestatiecertificaten voor niet-residentiële gebouwen. Hieronder vallen o.a. openbare gebouwen, kantoorgebouwen, winkels, …

Om erkend te worden als energiedeskundige type D moet je slagen voor een examen dat georganiseerd wordt door VEKA. Om je goed voor te bereiden voor dit examen, raadt VEKA aan een opleiding type D te volgen.  

Tegen 2050 moeten alle grote niet-residentiële gebouwen in Vlaanderen koolstofneutrale verwarming, sanitair warm water, koeling en verlichting hebben.

Voor grote niet-residentiële gebouwen gelden daarom deze verplichtingen:

Op 32 uur (verspreid over 4 dagen van telkens 8 uur) bekijken we – aan de hand van praktische oefeningen - de wetgeving en het inspectieprotocol.  We geven tal van tips voor het opmeten en registreren.  Praktische voorbeelden worden volledig uitgewerkt en ingevoerd in de software. Bij de lessen staat vooreerst de voorbereiding op het centraal examen centraal, doch wordt ook invulling gegeven aan de latere praktische uitvoering van de diverse taken.

DAG 1: 29 mei 2024: De eerste les richt zich op het algemeen wettelijk kader: voor welke gebouwen is een EPC NR verplicht? Wat is de taak van een Energiedeskundige type D? We gaan dieper in op de opbouw van de wetgeving en de samenhangende methodiek.

DAG 2: 5 juni 2024: In les 2 leer je alles over de bepaling van de energiescore en het energielabel. Welke stavingsstukken zijn nodig voor de energiescore? Welke metingen zijn verplicht voor het energielabel? Tot slot leer je welke informatie relevant is om aanbevelingen aan je klant te geven.

DAG 3: 12 juni 2024: In les 3 leer je hoe je (grote) installaties voor verwarming, koeling, ventilatie, bevochtiging en verlichting kan herkennen. Welke informatie op een kenplaatje kan je gebruiken voor een EPC NR? We bezoeken ook verschillende installaties voor verwarming, koeling en ventilatie van de campus in Geel.

DAG 4: 19 juni 2024: Les 4 sluit af met de bespreking van een aantal cases. Tijdens deze les kan je je kennis testen met een voorbeeldexamen.

Algemene voorwaarden

Betalings- en annulatievoorwaarden

Doelgroep

Er zijn geen diplomavoorwaarden om energiedeskundige type D te worden. Om te starten als energiedeskundige Type D moet u slagen voor een centraal examen.  Het is niet verplicht een opleiding te volgen om deel te mogen nemen aan het examen energiedeskundige Type D maar VEKA raadt het wel aan.

Toelatingsvoorwaarden

Deze cursus is toegankelijk voor Type A energiedeskundigen, Type C energiedeskundigen, EPB-verslaggevers, bachelors Bouw/Energietechnologie of gelijkwaardig door ervaring. 

Er wordt voorkennis verwacht rond de energieregelgeving en het opstellen van energieprestatiecertificaten.

Heb je vragen over de voorwaarden? Stuur dan een mail naar energienavormingen@thomasmore.be met vermelding van je vraag en telefoonnummer, en dan contacteren wij je terug.

Opmerkingen

cursusmateriaal, drank en broodjeslunch inbegrepen

Laptop meebrengen

Het examen Energiedeskundige type D wordt uitsluitend georganiseerd door VEKA.

Tip: schrijf je meteen ook in voor het aansluitende examen van 26 juni 2024 via www.energieprestatiedatabank.be.

Prijsopmerkingen

Minder dan 5 jaar afgestudeerd bij Thomas More Kempen? Dan krijg je een korting van 10% op de voorgestelde prijzen.

Locatie opmerkingen

Thomas More Kempen
Kleinhoefstraat 4
2440 Geel

KMO-portefeuille

Deze vorming komt in aanmerking voor steun via KMO-portefeuille. Het erkenningsnummer van Thomas More is DV.O102068, deze vorming valt onder de categorie 'Duurzaamheid'. Klik hier voor meer informatie.

Georganiseerd door Expertisecentrum Energie
Thema’s

Energiedeskundige

Energietechnologie

Duurzaam bouwen