LEON | Kenniscentrum Onderwijs

LEON is het kenniscentrum van de lerarenopleidingen van Thomas More in Mechelen dat nascholingen en professionaliseringstrajecten organiseert voor alle actoren actief in het onderwijsveld. Wij bieden leerkrachten, directies en middenkader de kans om zich bij ons te verdiepen in de nieuwste onderwijskundige, pedagogische en didactische ontwikkelingen. Want leren stopt nooit. Leren doe je een leven lang.

In de kijker

image.alt

Studiedag relationele & seksuele vorming met ‘De dokter Bea-show’

Op donderdag 30 januari 2020 vindt de derde editie plaats van de dokter Bea-studiedag. Sensoa en Thomas More willen leerkrachten opnieuw handvaten aanreiken om relationele en seksuele vorming te geven in de derde graad van het lager onderwijs. Deze keer focussen we op seksualiteit en media(wijsheid).

Lees meer

image.alt

Leidinggeven met vertrouwen

In deze tweedaagse opleiding (13 en 14 januari) krijg je de kans om je vaardigheden als leider aan te scherpen en krijg je de techniek in handen om een cultuur van vertrouwen uit te bouwen in je school. De nascholing biedt een dynamische afwisseling tussen theorie en praktijk. Een must voor elke leidinggevende!

Lees meer

image.alt

Mindfulness, een stille revolutie in het onderwijs

In deze lessenreeks (17, 24 en 31 januari) maken we kennis met de kernthema's en basisoefeningen van mindfulness, en exploreren we hoe deze in de onderwijspraktijk ingepast kunnen worden.

Lees meer

image.alt

Vormingsavonden ‘sociaal-emotionele behoeften bij kinderen ondersteunen’

In de vierdelige avondlessenreeks ‘sociaal-emotionele behoeften bij kinderen ondersteunen’ reiken we handvatten aan om gedrag van kinderen te begrijpen en om hierop te kunnen inspelen. 

Lees meer

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Ik schrijf me in voor de LEON-nieuwsbrief!
Header-CTA-LEON