LEON | Kenniscentrum Onderwijs

LEON is het kenniscentrum van de lerarenopleidingen van Thomas More in Mechelen dat nascholingen en professionaliseringstrajecten organiseert voor alle actoren actief in het onderwijsveld. Wij bieden leerkrachten, directies en middenkader de kans om zich bij ons te verdiepen in de nieuwste onderwijskundige, pedagogische en didactische ontwikkelingen. Want leren stopt nooit. Leren doe je een leven lang.

In de kijker

image.alt

Schoolbezoeken: op ontdekking bij de collega’s!

Ben je nieuwsgierig naar hoe andere scholen bepaalde pedagogische en didactische thema’s binnen de zorg aanpakken? Hoe ze omgaan met de diverse noden van hun leerlingenpopulatie?

In januari, februari en maart zetten verscheidene scholen hun deuren voor je open!

Lees meer

image.alt

Vormingsavonden ‘sociaal-emotionele behoeften bij kinderen ondersteunen’

In de vierdelige avondlessenreeks ‘sociaal-emotionele behoeften bij kinderen ondersteunen’ (20 februari en 12, 19, 26 maart) reiken we handvatten aan om gedrag van kinderen te begrijpen en om hierop te kunnen inspelen. 

Lees meer

image.alt

Met coachingsvaardigheden verbinding maken

Wil jij in een gesprek graag echt verbinding maken? Mensen inspireren en enthousiasmeren? Leren hoe je beter naar anderen kan luisteren? Hoe je steun kan geven, kan aansporen tot het nemen van initiatief en kan motiveren tot verandering?

Dan is de 3-daagse vorming ‘Met coachingsvaardigheden verbinding maken’ (27 april, 8 en 18 mei) iets voor jou! Lees hier meer.

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Ik schrijf me in voor de LEON-nieuwsbrief!
Header-CTA-LEON