Overslaan en naar de inhoud gaan
Onderzoeker

Cédric Vanneste

Zorg en Welzijn - Mens en Welzijn

Cédric Vanneste maakt deel uit van de onderzoeksgroep Mens en Welzijn. Hij werkt mee aan onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag binnen diverse contexten. Binnen het bestek van bachelorproeven superviseert hij onderzoek naar o.a. exhibitionisme.

Over Cédric

Cédric Vanneste is Master in de Arbeids- en Organisatiepsychologie (KU Leuven, 2013) en Master in de Klinische Psychologie (KU Leuven, 2014). Hij behaalde daarnaast het getuigschrift van Preventieadviseur Psychosociale Aspecten (Odisee hogeschool, 2019) en voltooide een Postgraduaat in de Psychodiagnostiek (Thomas More hogeschool, 2021). Nadat hij tussen 2014 en 2018 voor de psychosociale dienst van de Belgische Spoorwegen werkte, was Cédric tot 2020 coördinator van de psychosociale dienst van Stad Antwerpen. Sinds eind 2020 werkt hij als docent en onderzoeker binnen Thomas More, waar hij sinds 2021 het team binnen de onderzoekslijn grensoverschrijdend gedrag vervoegd heeft. 

Cédric geeft binnen Toegepaste Psychologie het vak Forensic Psychology en begeleidt studenten bij hun bachelorproef. Daarnaast staat hij mee in voor de coördinatie van het Postgraduaat Forensische Psychodiagnostiek en Counseling. Hij geeft tenslotte een aantal vakken binnen de graduaatsopleidingen Orthopedagogische Begeleiding en Maatschappelijk Werk.