Ga naar de hoofdinhoud
Onderzoeker

Katrijn Van Parijs

Zorg en Welzijn - Mens en Welzijn

Katrijn Van Parijs is onderzoeker bij de onderzoeksgroep Mens en Welzijn, onderzoekslijn Assessment en interventie. Ze heeft expertise op vlak van diagnostiek, testpsychologie, intelligentie en neuropsychologie.

Over Katrijn

Katrijn Van Parijs is onderzoeker verbonden aan de onderzoeksgroep Mens en Welzijn en docent aan de opleiding Toegepaste Psychologie van Thomas More. Ze doceert Practicum School- en Pedagogische Psychologie, Psychosociale Hulpverlening aan Personen met een Beperking en Revalidatiepsychologie. Daarnaast is ze hoofdonderzoeker van het COVAT-project, een reeks Nederlandstalige cognitieve vaardigheidstesten voor kinderen, jongeren en volwassenen op basis van het CHC-model (Basisversie, COVAT 9½-20 en COVAT-3).
Ze geeft vormingen over diagnostiek en hoe het CHC-model zich kan vertalen in adviezen voor de praktijk. Binnen het Psychodiagnostisch Centrum (PDC) is ze tevens aanspreekpunt voor diagnostiek bij personen met een beperking, en neuropsychologie. Daarnaast is ze lid van het Netoverstijgend Forum Diagnostiek (CLB) en heeft ze expertise in het werkveld van kleuters, kinderen en jongeren met (meervoudige) beperkingen.