Ga naar de hoofdinhoud
Regionaal project

Mobiel zorgwonen

Proefproject ‘Tijdelijk Mobiel zorgwonen’ i.s.m. IOK

Mobiel zorgwonen bevindt zich nog in een experimentele fase. De toepassing van de nieuwe regelgeving is nog onvoldoende getoetst aan de praktijk. Het doel van het pilootproject is burgers te informeren en effectieve aanvragen en plaatsingen van een mobiele zorgunit te begeleiden.
LiCalab voert het gebruikersonderzoek uit door een bevraging en interviews.

Datum

Van tot

Supported by

Provincie Antwerpen

Bekijk de projectwebsite

Wat is tijdelijk mobiel zorgwonen?

Mobiel zorgwonen bevindt zich nog in een experimentele fase. De toepassing van de nieuwe regelgeving is nog onvoldoende getoetst aan de praktijk.
Het doel van het pilootproject is burgers te informeren en effectieve aanvragen en plaatsingen van een mobiele zorgunit te begeleiden.
LiCalab voert het gebruikersonderzoek uit door een bevraging en interviews.

De gemeenten Hoogstraten, Mol en Westerlo zijn betrokken partners binnen dit proefproject. Door het effectief plaatsen van tijdelijke zorgwoningen wordt er praktijkervaring opgebouwd en inzichten verkregen in knelpunten en oplossingen op het vlak van ruimtelijke ordening. LiCalab focust op de noden en oplossingen voor de eindgebruiker en zijn zorgomgeving.

IOK organiseerde een private samenaankoop. Twee aanbieders werden geselecteerd: Pearl Homes en Care Shelter. Binnen de periode van het proefproject wordt een mobiele zorgunit geplaats in Hoogstraten.

Onze projectpartners

  • IOK
  • Provincie Antwerpen

Gerelateerde onderzoekslijnen