Ga naar de hoofdinhoud

Bewegingsanalyse en biomechanica

Wearables en monitoringssystemen

Project

NEUROPATH

Progressie van de ziekte Parkinson afremmen door frequentere opvolging

Datum

Van tot

Supported by

Provinciale innovatiesubsidie van
Provincie Vlaams-Brabant

Wat

In dit project wordt een digitaal platform ontwikkeld om data uit het dagelijkse leven van mensen met Parkinson te verzamelen. Door die data te delen met zorgverleners, kan de zorg sneller aangepast worden.

Doel

NeuroPath wil een platform aanbieden om data van het dagelijkse leven van de Parkinson patiënt op te slaan en zo veel frequenter te kunnen opvolgen. Op die manier krijgt men betere inzichten over de patiënt en kan men die inzichten verwerken in het zorgplan.

NeuroPath biedt zo een unieke interface voor het verzamelen, opslaan en analyseren van die data om direct met patiënten, zorgverleners, medische onderzoekers, zorgverzekeraars, pharmabedrijven en overheden te communiceren.

Relevantie

Parkinson is een neurodegeneratieve ziekte, dat wil zeggen dat de neuronen in het zenuwstelsel aangetast worden en die neuronen kunnen niet vervangen worden. De ziekte is dus tot op heden ongeneeslijk.

Het is wel wetenschappelijk bewezen dat de progressie van de ziekte kan afgeremd worden wanneer de patiënt een individueel zorgplan van beweging en medicatie zorgvuldig volgt. Daar zet dit project op in.

Onze rol

Mobilab & Care draagt in dit project bij tot het klinisch valideren van testen van bewegingsanalyse in het ganglabo, het opmeten van oefeningen via camera’s en het inzetten van wearables. 

Partners

  • Neuropath
  • MC2BIS
  • KU Leuven –  Faber
  • U Centric

Ondersteund door

De provincie Vlaams-Brabant ondersteunt dit project met een provinciale innovatiesubsidie.

Onderzoekers

Onderzoeker

Roy Sevit

Gepassioneerd door het inzetten van technologie die de mens en al zijn ongemakken ondersteund, creatief en out-of-the-box!

Onderzoeksmanager

Lieven De Maesschalck

Innovatiemanager voor het team, gedreven door de eindgebruiker met als doel om impact te creëren op het raakvlak van technologie en welzijn.

Onderzoeker

Romy Sels

Gespecialiseerd in het inzetten van technologie om het revalidatieproces te optimaliseren.

Onderzoeker

Bert Bonroy

Gefascineerd hoe technologie de zorg van vandaag én morgen kan ondersteunen.