Ga naar de hoofdinhoud
Roy Sevit
Onderzoeker

Roy Sevit

Zorg en welzijn - Onderzoeksgroep Mobilab & Care

3D-scan en 3D-print in de zorg

Algoritmeontwikkeling en AI

Orthesen, prothesen en exoskeletons

Gepassioneerd door het inzetten van technologie die de mens en al zijn ongemakken ondersteund, creatief en out-of-the-box!

Roy Sevit is geboren op 11 maart in Heusden-Zolder. Hij studeerde aan de KHLim hogeschool voor toegepaste wetenschappen waar hij in 2009 zijn masterdiploma chip design behaalde. Zijn masterproef voerde hij uit bij IMEC samen met Robin Brouns onder begeleiding van Jan Genoe en Kris Myny. De resulterende thesis: “Design of a CMOS driver IC for flexible active-matrix OLED displays” werd bekroond met een Barco/VIK nominatie in 2009.

Roy startte zijn carrière in 2009 bij Mobilab & Care waar hij vooral betrokken was bij de ontwikkeling van mechatronische oplossingen en de drijvende kracht werd achter de ontwikkeling van een gerobotiseerd exoskelet voor de bovenste ledematen. Dat exoskelet moet het revalidatietraject van patiënten met een beroerte en aandoeningen aan de bovenste ledematen verbeteren. Momenteel is hij nog steeds actief op dat gebied en breidt hij zijn aandacht uit naar de ontwikkeling van exoskeletten voor de onderste ledematen.