Ga naar de hoofdinhoud

Psychologie en technologie

Online beslishulp ontwikkelingstrauma

Datum

Van tot

Supported by

Koning Boudewijnstichting

Dit project kadert binnen OverHoop, een initiatief van de Koning Boudewijnstichting, in opdracht van de Vlaamse Overheid. In het project wordt er een online beslishulp ontwikkelt die eerstelijnsactoren ondersteunt bij de preventie, detectie en aanpak van ontwikkelingstrauma bij kinderen met een vluchtelingenachtergrond.Ā De beslishulp leidt hen door een vragenlijst over kind/ouder/zorgfiguur. Op basis van hun antwoorden trekt de beslishulp conclusies over het disfunctioneren van kind/ouder/zorgfiguur en formuleert het adviezen. Door tal van informatieblokken, tips en tricks heeft de beslishulp tevens een sterke educatieve functie.

De onderzoekslijn Psychologie en technologie werkt voor dit project samen met Solentra vzw, Zenjoy, LigantĀ enĀ Eerstelijnszone Maasland.

Onderzoeker

Coƶrdinator Onderzoekslijn

Tom Van Daele

Tom Van Daele (PhD) is onderzoekcoƶrdinator Psychologie en technologie bij de onderzoeksgroep Mens en Welzijn. Als klinisch psycholoog doet hij onderzoek naar de toegevoegde waarde van technologie binnen de geestelijke gezondheidszorg.

Gerelateerde onderzoekslijnen