Ga naar de hoofdinhoud

Vragenlijst: UTAUT

Unified Theory of Acceptance and Use of Technology

Nele De Witte en Tom Van Daele van de onderzoekslijn Psychologie en Technologie hebben het Unified Theory of Acceptance and Use of Technology model (Venkatesh et al., 2003) aangepast aan de Vlaamse context. De UTAUT-vragenlijst meet de attitudes tegenover technologie. Zo kunnen deze toepassingen optimaal worden geïmplementeerd. Hieronder vindt je de Vlaamse handleiding en vragenlijst om te gebruiken in onderzoek en praktijk.

In kaart brengen van attitudes ten aanzien van technologiegebruik bij cliënten en professionals

Er worden steeds meer apps, websites en andere technologische toepassingen ontwikkeld gericht op de geestelijke gezondheidszorg. Deze toepassingen kunnen cliënten bijvoorbeeld helpen zelfstandiger te worden en de tijd tussen behandelsessies zinvoller te maken. Door meer inzicht te krijgen in de ervaren barrières en facilitatoren voor het gebruik van technologische toepassingen kunnen toepassingen worden aangepast aan de behoeften van alle betrokkenen en kan het gebruik van deze hulpmiddelen worden versterkt.

De Vlaamse UTAUT-vragenlijsten zijn bedoeld om organisaties en professionals in de geestelijke gezondheidszorg meer inzicht te geven in mogelijke barrières, zowel bij henzelf als bij (potentiële) eindgebruikers, wat betreft de implementatie van technologische toepassingen. Dit is essentiële informatie om de implementatieprocedure en communicatie rond technologische toepassingen in de geestelijke gezondheidszorg zo nodig vorm te geven en/of bij te sturen.

Documenten

De Onderzoekslijn Psychologie en Technologie stelt deze vragenlijsten en de bijbehorende handleiding gratis ter beschikking:

  • De handleiding bevat toelichtingen bij beide versies van de vragenlijst.
  • De vragenlijstdocumenten zijn op maat beschikbaar gesteld, zodat ze kunnen worden afgestemd op de technologietoepassing(en) waarin de professional of organisatie geïnteresseerd is.

Alles downloaden
De-Witte-Van-Daele-2017-Vlaamse-UTAUT-vragenlijsten.pdf
.pdf
Downloaden
UTAUT-vragenlijst-voor-eindgebruikers-Vlaamse-versie.docx
.docx
Downloaden
UTAUT-vragenlijst-voor-professionals-Vlaamse-versie.docx
.docx
Downloaden

Vragen? Neem gerust contact op met onze onderzoekers.

Projecten