Safe Sport Inspiration Days (27-28 November 2024)
Thomas More organiseert in samenwerking met de Universiteit Gent en Sportieq de Safe Sport Inspiration Days op 27 en 28 ...
De onderzoekslijn 'Veilig leef- en sportklimaat' focust op zowel kwalitatief als kwantitatief onderzoek. Binnen deze onderzoekslijn worden zowel dader-, slachtoffer-, omgevings-, als sociale perspectieven belicht binnen het onderzoek naar geweld tegen minderjarigen en kwetsbare groepen. Daarnaast wordt er praktijkgericht onderzoek ontwikkeld waarin preventie-initiatieven tegen grensoverschrijdend gedrag worden geëvalueerd, voornamelijk in de context van de sport. We ontwikkelen bijscholingen en trainingen en bestuderen of deze effectief zijn om ongewenst gedrag te voorkomen.
Specifiek richten wij ons op:
Wil je meer weten? Vraag dan je gastles, keynote of bijscholing aan via Tine.vertommen@thomasmore.be
Tine Vertommen (PhD) is onderzoekscoördinator Veilig leef- en sport klimaat bij de onderzoeksgroep Mens en Welzijn. Als criminoloog doet zij onderzoek naar de prevalentie en preventie van grensoverschrijdend gedrag in de sport.
Helena Verhelle is een onderzoeker bij de onderzoekslijn Veilig leef- en sportklimaat, onderzoeksgroep Mens en Welzijn. Als criminoloog werkt zij mee aan onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag in de sport en het hoger onderwijs.
Karolien Adriaens (PhD) is een onderzoeker bij de onderzoekslijn Veilig leef- en sportklimaat, onderzoeksgroep Mens en Welzijn. Als klinisch psycholoog werkt zij mee aan projecten over grensoverschrijdend gedrag in de sport en kindermishandeling.
Mieke Decuyper (PhD) is docent-onderzoeker bij de onderzoeksgroep Mens en Welzijn, onderzoekslijn Veilig leef- en sportklimaat. Haar expertise ligt in persoonlijkheidsdiagnostiek en het ontwikkelen en normeren van psychodiagnostische instrumenten.
Jon Brain (PhD) is onderzoeker bij de onderzoeksgroep Mens en Welzijn, onderzoekslijn Veilig Leef- en Sportklimaat. Als sportpsycholoog werkt hij aan het Safe Football Allies project.