Ga naar de hoofdinhoud
Onderzoeker

Jon Brain

Zorg en Welzijn - Mens en Welzijn

Jon Brain (PhD) is onderzoeker bij de onderzoeksgroep Mens en Welzijn, onderzoekslijn Veilig Leef- en Sportklimaat. Als sportpsycholoog werkt hij aan het Safe Football Allies project.

Over Jon

Jon Brain is een sport- en bewegingspsycholoog in opleiding en voert momenteel een professioneel doctoraat uit aan de Universiteit van Portsmouth (UK). Eerder behaalde hij een bachelor- en masterdiploma in de sportpsychologie aan de Coventry University (UK). Jon zijn doctoraat richt zich op hoe sportpsychologie vertaald kan worden in de snelgroeiende wereld van esports. 

Door zijn passie voor onderzoek en het mee opbouwen van een veilige sportomgeving, startte Jon in 2024 bij de onderzoeksgroep Mens en Welzijn van Thomas More, meer bepaald bij de onderzoekslijn grensoverschrijdend gedrag

Als Jon niet bezig is met onderzoek, is hij actief als zelfstandig sportpsycholoog in zowel reguliere als esports via zijn eigen consultancybureau, Mastering the Mind. Jon heeft eerder al ervaringen opgedaan in het veld, waaronder in het professioneel voetbal, (o.a. bij KRC Genk & Coventry City Football Club), met individuele atleten (voetbal, handbal, zeilen, gymnastiek) en esports teams (o.a. Team Ireland Overwatch, Team Belgium Overwatch, Lionscreed).