De onderzoeksgroep Mens en Welzijn vormt een brug tussen wetenschap en welzijn, en zet hierbij de mens centraal. Via betrouwbare ingrepen bouwen we aan een zorgzame samenleving voor iedereen. We, dat zijn al onze onderzoekers binnen onze drie onderzoekslijnen. Leer ze hier kennen.
Tim Vanhoomissen (Phd) is ervaren als onderzoeker binnen Sociale Psychologie & Omgevingspsychologie. Momenteel is hij onderzoeksmanager van de onderzoeksgroep Mens en Welzijn.
Dorien Vandenborre (PhD) is sinds 2015 docent-onderzoeker bij het expertisecentrum Mens en Welzijn. Zij heeft expertise op vlak van neurogene communicatiestoornissen en kwalitatief onderzoek (diepte-interviews).
Voor zijn doctoraat focuste Wessel van de Veerdonk - epidemioloog (Msc) en verpleegkundige (Bsc) - op het Vlaamse Bevolkingsonderzoek Dikkedarmkanker. Vandaag is hij onderzoeker en coördinator van de onderzoekslijn Preventie en Empowerment.
Tom Van Daele (PhD) is onderzoekcoördinator Psychologie en technologie bij de onderzoeksgroep Mens en Welzijn. Als klinisch psycholoog doet hij onderzoek naar de toegevoegde waarde van technologie binnen de geestelijke gezondheidszorg.
Elias Bosteels (MSc) is sinds 2022 valorisatiemedewerker bij de onderzoeksgroep Mens en Welzijn. Hij heeft expertise op vlak van klinische neuropsychologie en kinder- en jeugpsychologie.
Fien Buelens (MSc) is onderzoeker en valorisatiemedewerker bij de onderzoeksgroep Mens en Welzijn, onderzoekslijn Psychologie en technologie. Vanuit haar expertise faciliteert ze de verbinding tussen onderzoek en praktijk.
Karolien Adriaens (PhD) is sinds 2021 werkzaam bij de onderzoeksgroep Mens en Welzijn. Ze werkt mee aan verschillende onderzoeksprojecten naar grensoverschrijdend gedrag: Safe Sport Allies en Safe Para Sport Allies, Safe Sport Project, ASOIF project
Ivo Frans Bernaerts is psycholoog-onderzoeker (PhD) en doctoreerde op inspraak en medezeggenschap aan de Open Universiteit Nederland. In zijn onderzoek focust hij o.m. op de ontwikkeling van psychodiagnostisch instrumentarium.Â
Sylvie Bernaerts (PhD) is onderzoeker bij de onderzoeksgroep Mens en Welzijn, onderzoekslijn Psychologie en technologie. Haar expertisedomeinen zijn immersieve technologie in de (geestelijke) gezondheidszorg en ethische commissieaanvragen.
Isabelle (communicatiewetenschappen - Msc) is sinds september 2023 onderzoeker bij Thomas More. Ze werkt mee aan het project 'Immersive Technology in Healthcare Training' en focust voor haar doctoraat op voeding en media.
Annelies De Bruyne is docent-onderzoeker bij de onderzoeksgroep Mens en Welzijn. Zij werkt op het raakvlak tussen formele en informele zorg (mantelzorg). Ze wil vanuit onderzoek meebouwen aan de praktijk van vermaatschappelijking van zorg .
Mieke Decuyper (PhD) is sinds 2017 docent-onderzoeker bij de onderzoeksgroep Mens en Welzijn. Mieke heeft expertise op vlak van persoonlijkheidsdiagnostiek en het ontwikkelen en normeren van psychodiagnostische instrumenten.Â
Remko De Duytsche is docent verpleegkunde en combineert dit sinds 2023 met een onderzoeksopsdracht. Vanuit zijn expertise werkt hij mee aan het project Immersive Technology in Healthcare Training. Remko: âIk ben gepassioneerd door het vak en geloof sterk in innovatie, zowel in de zorg als in het onderwijsâ.
Ann De Mey (MScN) werkt sinds 2023 als onderzoeker bij de onderzoeksgroep Mens en Welzijn. Vanuit haar expertise in de gezondheidszorg is zij betrokken bij het onderzoeksproject 'Samen aan Z'.
Wendy de Vaal is sinds 2023 onderzoeker bij de onderzoeksgroep Mens en Welzijn. Vanuit haar expertise in de gezondheidszorg werkt ze mee aan het onderzoeksproject âSamen aan Z Interreg Vlaanderen-Nederlandâ.Â
Nele De Witte (PhD) is onderzoeker bij de onderzoeksgroep Mens en Welzijn, onderzoekslijn Psychologie en technologie. Ze heeft expertise in onder andere wearables en XR. Daarnaast is ze de wetenschappelijk coördinator van LiCalab.
Wendy D'haenens (PhD) is sinds 2016 docent-onderzoeker in de onderzoeksgroep Mens en Welzijn. Ze is een expert in subjectieve en objectieve evaluatie van het gehoor, (klas)akoestiek en ICF (WHO) toepassingen binnen de logopedie
 Kurt Eggers doet onderzoek naar stotteren. Zijn onderzoek richt zich op de rol van temperament, aandacht en executief functioneren bij stotteren en spraakonvloeiendheden in verschillende populaties.Â
Astrid is onderzoeker PhD in taal- en leesdidactiek en heeft een passie voor alles wat te maken heeft met beginnende geletterdheid en vroegtijdig lezen. Sinds '06 probeert ze actief een brug te slaan tussen wetenschappelijk onderzoek en de onderwijs
Noortje Hermans (MSc) neemt als Neuro- en Revalidatiepsychologe binnen de onderzoeksgroep Mens en Welzijn, neuropsychologische diagnostische instrumenten onder de loep.
Steven Joris (MSc) is sinds 2017 onderzoeker bij de onderzoeksgroep Mens en Welzijn. Hij heeft expertise op vlak van diagnostiek, testpsychologie en GGZ-beleid.
Annelies Labaere is logopedist en docent aan Thomas More Antwerpen. Samen met een team van enthousiaste collega's geeft ze vorm aan de stem- en spraakcurricula, coördineert ze de postgraduaatopleiding stem en doet ze ook onderzoek.
Felien Laureys maakt sinds begin 2023 deel uit van de onderzoeksgroep Mens en Welzijn. Ze ondersteunt mee een project rond geweld en grensoverschrijdend gedrag bij (volwassen) atleten binnen de onderzoekslijn grensoverschrijdend gedrag.Â
Heleen Leysen (PhD) is sinds 2016 docent-onderzoeker bij de onderzoeksgroep Mens en Welzijn. Zij heeft expertise op het vlak van taalontwikkelingsstoornissen bij meertalige kinderen.
Charlotte Mostaert (MSc) is sinds 2010 docent-onderzoeker bij de onderzoeksgroep Mens en Welzijn. Zij heeft expertise op het vlak van taalontwikkelingsstoornissen en meertaligheid.
Sabine Nelis is sinds 2018 docent-onderzoeker in de onderzoeksgroep Mens en Welzijn.
Kirsten Schraeyen (PhD) is sinds 2004 docent-onderzoeker bij de onderzoeksgroep Mens en Welzijn. Als experte op het vlak van taalontwikkelingsstoornissen in een meertalige context, is zij lid van verschillende (inter)nationale organisaties.
Jorien Smets doctoreerde aan de KU Leuven en schreef een doctoraatsthesis over âcognitieve processen bij depressie en post-traumatische stressstoornisâ. Als onderzoeker was zij betrokken bij diverse projecten van het expertisecentrum Mens en Welzijn.
Marlies Tierens (PhD) is sinds 2012 docent-onderzoeker in de onderzoeksgroep Mens en Welzijn. Ze heeft expertise in intelligentiemeting, cognitieve (hoog)begaafdheid, testontwikkeling en adaptatie.
Eva Van Assche (PhD) is docent-onderzoeker bij de onderzoeksgroep Mens en Welzijn, onderzoekslijn Psychologie en technologie. Ze focust op hoe digitale toepassingen (bv. applicaties) bijdrage kunnen leveren aan de geestelijke gezondheidszorg.
Liesbet Van Bos is sinds september 2022 onderzoek bij het expertisecentrum Mens en Welzijn. Haar focus ligt momenteel op co-creatief onderzoek.Â
Jean-Philippe van Dijck (PhD) is sinds 2016 docent-onderzoeker bij de onderzoeksgroep Mens en Welzijn. Hij heeft expertise op vlak van cognitieve vaardigheden, wiskundige vaardigheden en cognitieve neuropsychologie.Â
Sabine Van Eerdenbrugh (PhD) is sinds 2014 docent-onderzoeker bij de onderzoeksgroep Mens en Welzijn. Als experte op het vlak van stotteren is zij lid van het international LPTC en EBPracticeNet (Cebam).Â
Dinska Van Gucht (PhD) werkt sinds 2013 binnen de opleiding Toegepaste Psychologie als lector en doceert Algemene Psychologie en Gezondheidspsychologie.
Â
Marlon van Loo is sinds september 2022 onderzoeker bij de onderzoeksgroep Mens en Welzijn.Â
Lieve Van Nieuwenhuysen is sinds 2009 docent-onderzoeker bij de onderzoeksgroep Mens en Welzijn.
Cédric Vanneste maakt deel uit van de onderzoeksgroep Mens en Welzijn. Hij werkt mee aan onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag binnen diverse contexten. Binnen het bestek van bachelorproeven superviseert hij onderzoek naar o.a. exhibitionisme.
Katrijn Van Parijs is sinds 2013 docent-onderzoeker bij de onderzoeksgroep Mens en Welzijn. Ze heeft expertise op vlak van diagnostiek, testpsychologie, intelligentie en neuropsychologie.
Helena Verhelle maakt sinds 2018 deel uit van de onderzoeksgroep Mens en Welzijn. Vanuit haar expertise in de forensische psychiatrie legt zij zich toe op onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag.
Als onderzoeker bouwde Tine Vertommen expertise op in een breed scala aan onderwerpen in de criminologie en forensische psychologie. Vandaag focust zij op grensoverschrijdend gedrag in het algemeen en meer specifiek in de sport.
Peter Vervoort is sinds 2023 onderzoeker bij de onderzoeksgroep Mens en Welzijn. Vanuit zijn expertise in gezondheidszorg en als lid van de XR-stuurgroep van Thomas More, werkt hij mee aan het project Immersive Technology in Healthcare Training.
Ineke Wilssens studeerde Logopediewetenschap aan de Universiteit van Utrecht en is sinds 2017 onderzoeker bij het expertisecentrum Mens en Welzijn. Communicatieve ontwikkeling en spraakstoornissen vormen haar onderzoeksdomein.