De onderzoeksgroep Mens en Welzijn vormt een brug tussen wetenschap en welzijn, en zet hierbij de mens centraal. Via betrouwbare ingrepen bouwen we aan een zorgzame samenleving voor iedereen. We, dat zijn al onze onderzoekers binnen onze drie onderzoekslijnen. Leer ze hier kennen.
Tim Vanhoomissen (Phd) is ervaren als onderzoeker binnen Sociale Psychologie & Omgevingspsychologie. Momenteel is hij onderzoeksmanager van de onderzoeksgroep Mens en Welzijn.
Dorien Vandenborre (PhD) is coördinator van de onderzoekslijn Assessment en interventie bij de Onderzoeksgroep Mens en Welzijn. Zij heeft expertise op vlak van neurogene communicatiestoornissen en kwalitatief onderzoek (diepte-interviews).
Wessel van de Veerdonk (PhD) is onderzoekscoördinator Preventie en empowerment bij de onderzoeksgroep Mens en Welzijn. Zijn onderzoeksfocus ligt momenteel op een optimale preventieve gezondheidszorg specifiek voor mensen met verminderde toegang.
Tom Van Daele (PhD) is onderzoekcoördinator Psychologie en technologie bij de onderzoeksgroep Mens en Welzijn. Als klinisch psycholoog doet hij onderzoek naar de toegevoegde waarde van technologie binnen de geestelijke gezondheidszorg.
Elias Bosteels (MSc) is sinds 2022 valorisatiemedewerker bij de onderzoeksgroep Mens en Welzijn, onderzoekslijn Assessment en interventie. Hij heeft expertise op vlak van klinische neuropsychologie en kinder- en jeugdpsychologie.
Fien Buelens (MSc) is onderzoeker en valorisatiemedewerker bij de onderzoeksgroep Mens en Welzijn, onderzoekslijn Psychologie en technologie. Vanuit haar expertise faciliteert ze de verbinding tussen onderzoek en praktijk.
Karolien Adriaens (PhD) is een onderzoeker bij de onderzoekslijn Veilig leef- en sportklimaat, onderzoeksgroep Mens en Welzijn. Als klinisch psycholoog werkt zij mee aan projecten over grensoverschrijdend gedrag in de sport en kindermishandeling.
Ivo Frans Bernaerts (PhD) is onderzoeker bij de onderzoeksgroep Mens en Welzijn, onderzoekslijn Assessment en interventie. In zijn onderzoek focust hij o.m. op de ontwikkeling van psychodiagnostisch instrumentarium.
Sylvie Bernaerts (PhD) is onderzoeker bij de onderzoeksgroep Mens en Welzijn, onderzoekslijn Psychologie en technologie. Haar expertise ligt in de inzet van immersieve technologie en artificiële intelligentie in de (geestelijke) gezondheidszorg.
Toon Colman (MSc) is onderzoeker bij de onderzoeksgroep Mens en Welzijn, onderzoekslijn Psychologie en technologie. Als experimenteel psycholoog wil hij zijn methodologische expertise inzetten ten behoeve van (geestelijke) gezondheidszorg.
Isabelle Cuykx (communicatiewetenschappen - Ph.D) is onderzoeker bij de onderzoeksgroep Mens en Welzijn, onderzoekslijn Preventie en empowerment. Ze werkt onder meer aan het project 'Immersive Technology in Healthcare Training'.
Mieke Decuyper (PhD) is docent-onderzoeker bij de onderzoeksgroep Mens en Welzijn, onderzoekslijn Veilig leef- en sportklimaat. Haar expertise ligt in persoonlijkheidsdiagnostiek en het ontwikkelen en normeren van psychodiagnostische instrumenten.
Remko De Duytsche (MSc) is onderzoeker de onderzoeksgroep Mens en Welzijn, onderzoekslijn Preventie en empowerment. Vanuit zijn expertise als verpleegkundige en docent, werkt hij mee aan het project 'Immersive Technology in Healthcare Training'.
Ann De Mey (MScN) is onderzoeker bij de onderzoeksgroep Mens en Welzijn, onderzoekslijn Preventie en empowerment. Vanuit haar expertise in de gezondheidszorg werkt zij mee aan het onderzoeksproject 'Samen aan Z'.
Wendy de Vaal (MSc) is onderzoeker bij de onderzoeksgroep Mens en Welzijn, onderzoekslijn Preventie en empowerment. Haar focus ligt momenteel op âSamen aan Zâ, een Interreg Vlaanderen-Nederland onderzoeksproject.
Nele De Witte (PhD) is onderzoeker bij de onderzoeksgroep Mens en Welzijn, onderzoekslijn Psychologie en technologie. Ze heeft expertise in onder andere wearables en XR. Daarnaast is ze de wetenschappelijk coördinator van LiCalab.
Wendy D'haenens (PhD) is onderzoeker bij de onderzoeksgroep Mens en Welzijn, onderzoekslijn Preventie en Empowerment. Ze is een expert in subjectieve en objectieve evaluatie van het gehoor, en ICF (WHO) toepassingen binnen de logopedie en audiologie.
Kurt Eggers is onderzoeker bij de onderzoeksgroep Mens en Welzijn, onderzoekslijn Assessment en interventie. Hij onderzoekt de rol van temperament, aandacht en executief functioneren bij stotteren en spraakonvloeiendheden.
Astrid Geudens (PhD) is onderzoeker bij de onderzoeksgroep Mens en Welzijn, onderzoekslijn Assessment en interventie. Zij is expert in taal- en leesdidactiek en probeert actief een brug te slaan tussen wetenschappelijk onderzoek en onderwijs.
Noortje Hermans (MSc) is onderzoeker bij de onderzoeksgroep Mens en Welzijn, onderzoekslijn Assessment en interventie. Als Neuro- en Revalidatiepsychologe neemt zij neuropsychologische diagnostische instrumenten onder de loep.
Kaat Jansen (MSc) is onderzoeker bij de onderzoeksgroep Mens en Welzijn, onderzoekslijn Preventie en empowerment. Zij heeft expertise in de arbeids- en organisatiepsychologie.
Steven Joris (MSc) is onderzoeker bij de onderzoeksgroep Mens en Welzijn, onderzoekslijn Assessment en interventie. Hij heeft expertise op vlak van diagnostiek, testpsychologie en GGZ-beleid.
Annelies Labaere is onderzoeker bij de onderzoeksgroep Mens en Welzijn, onderzoekslijn Assessment en interventie.
Heleen Leysen (PhD) is onderzoeker bij de onderzoeksgroep Mens en Welzijn, onderzoekslijn Assessment en interventie. Zij heeft expertise op het vlak van taalontwikkelingsstoornissen bij meertalige kinderen.
Joanna MaranhĂŁo is gastonderzoeker bij onderzoekslijn Veilig leef-en sportklimaat, onderzoeksgroep Mens en Welzijn.
Charlotte Mostaert (MSc) is onderzoeker bij de onderzoeksgroep Mens en Welzijn, onderzoekslijn Assessment en interventie. Zij heeft expertise op het vlak van taalontwikkelingsstoornissen en meertaligheid.
Sabine Nelis is onderzoeker bij de onderzoeksgroep Mens en Welzijn, onderzoekslijn Assessment en interventie.
Kirsten Schraeyen (PhD) is onderzoeker bij de onderzoeksgroep Mens en Welzijn, onderzoekslijn Assessment en interventie. Zij is expert op het vlak van taalontwikkelingsstoornissen in een meertalige context.
Jorien Smets is onderzoeker bij de onderzoeksgroep Mens en Welzijn, onderzoekslijn Assessment en interventie. Zij schreef haar doctoraatsthesis over âcognitieve processen bij depressie en post-traumatische stressstoornisâ.
Marlies Tierens (PhD) is onderzoeker in de onderzoeksgroep Mens en Welzijn, onderzoekslijn Assessment en interventie. Ze heeft expertise in intelligentiemeting, cognitieve (hoog)begaafdheid, testontwikkeling en adaptatie.
Eva Van Assche (PhD) is docent-onderzoeker bij de onderzoeksgroep Mens en Welzijn, onderzoekslijn Psychologie en technologie. Ze focust op hoe digitale toepassingen (bv. applicaties) bijdrage kunnen leveren aan de geestelijke gezondheidszorg.
Liesbet Van Bos (MSc) is onderzoeker bij de onderzoeksgroep Mens en Welzijn, onderzoekslijn Preventie en empowerment. Haar focus ligt momenteel op co-creatief onderzoek.
Jean-Philippe van Dijck (PhD) is onderzoeker bij de onderzoeksgroep Mens en Welzijn, onderzoekslijn Assessment en interventie. Hij heeft expertise op vlak van cognitieve vaardigheden, wiskundige vaardigheden en cognitieve neuropsychologie.
Sabine Van Eerdenbrugh (PhD) is sinds 2014 docent-onderzoeker bij de onderzoeksgroep Mens en Welzijn, onderzoekslijn Assessment en interventie. Haar drie onderzoeksdomeinen zijn stotteren, evidence-based practice en telepraktijk.
Marlon Van Loo (MSc) is onderzoeker bij de onderzoeksgroep Mens en Welzijn, onderzoekslijn Preventie en Empowerment.
CĂ©dric Vanneste maakt deel uit van de onderzoeksgroep Mens en Welzijn, onderzoekslijn Assessment en interventie. Vanuit zijn expertise als klinisch psycholoog werkt hij mee aan onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag binnen diverse contexten.
Katrijn Van Parijs is onderzoeker bij de onderzoeksgroep Mens en Welzijn, onderzoekslijn Assessment en interventie. Ze heeft expertise op vlak van diagnostiek, testpsychologie, intelligentie en neuropsychologie.
Helena Verhelle is een onderzoeker bij de onderzoekslijn Veilig leef- en sportklimaat, onderzoeksgroep Mens en Welzijn. Als criminoloog werkt zij mee aan onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag in de sport en het hoger onderwijs.
Tine Vertommen (PhD) is onderzoekscoördinator Veilig leef- en sport klimaat bij de onderzoeksgroep Mens en Welzijn. Als criminoloog doet zij onderzoek naar de prevalentie en preventie van grensoverschrijdend gedrag in de sport.
Peter Vervoort is onderzoeker bij de onderzoeksgroep Mens en Welzijn, onderzoekslijn Preventie en empowerment. Vanuit zijn expertise werkt hij mee aan het project 'Immersive Technology in Healthcare Training'.
Jon Brain (PhD) is onderzoeker bij de onderzoeksgroep Mens en Welzijn, onderzoekslijn Veilig Leef- en Sportklimaat. Als sportpsycholoog werkt hij aan het Safe Football Allies project.