Ga naar de hoofdinhoud
Portret Kurt Eggers
Onderzoeker

Kurt Eggers

Zorg en Welzijn - Mens en Welzijn

Kurt Eggers is onderzoeker bij de onderzoeksgroep Mens en Welzijn, onderzoekslijn Assessment en interventie. Hij onderzoekt de rol van temperament, aandacht en executief functioneren bij stotteren en spraakonvloeiendheden.

Over Kurt

Kurt Eggers heeft een BA in de geneeskunde, MA in de logopedie en audiologie en PhD in de biomedische wetenschappen (KULeuven) en Ontwikkelingspsychologie (U Tilburg). Hij is als professor verbonden aan UGent en Turku U en als onderzoeker/docent stotteren en broddelen aan Thomas More.
Kurt is chair van de European Clinical Specialization in Fluency Disorders (www.ecsf.eu), een Europese specialisatie-opleiding tot stottertherapeut. Daarnaast is hij president van de International Fluency Association, secretaris van de European Fluency Specialists en lid van het IALP fluency committee. Kurt is associate editor van Journal of Fluency Disorders.

Kurt heeft jaren klinisch gewerkt als logopedist-stottertherapeut, publiceerde diverse peer-reviewed artikels en hoofdstukken en is een internationaal gevraagd spreker. Zijn onderzoek richt zich op de rol van temperament, aandacht en executief functioneren bij stotteren en spraakonvloeiendheden in verschillende populaties zoals meertaligheid, Down en autisme.

Binnen Thomas More werkte hij de voorbije jaren o.a. mee aan volgende projecten: Stimco, Stages, Treatpacs, en Telelac. In 2022 publiceerde hij samen met Margaret Leahy het boek ‘Clinical Cases in Dysfluency’ (Routledge, Taylor & Francis).