Safe Sport Allies Toolbox
De Safe Sport Allies toolbox omvat verschillende materialen voor omstanders (trainers, sporters, ouders en clubbestuurders) ...
De onderzoekslijn 'Grensoverschrijdend gedrag' focust op zowel kwalitatief als kwantitatief onderzoek. Binnen deze onderzoekslijn worden zowel dader-, slachtoffer-, omgevings-, als sociale perspectieven belicht binnen het onderzoek naar geweld tegen minderjarigen en kwetsbare groepen. Daarnaast wordt er praktijkgericht onderzoek ontwikkeld waarin preventie-initiatieven tegen grensoverschrijdend gedrag worden geëvalueerd, voornamelijk in de context van de sport.
We ontwikkelen bijscholingen en trainingen en bestuderen of deze effectief zijn om ongewenst gedrag te voorkomen.
Specifiek richten wij ons op:
Als onderzoeker bouwde Tine Vertommen expertise op in een breed scala aan onderwerpen in de criminologie en forensische psychologie. Vandaag focust zij op grensoverschrijdend gedrag in het algemeen en meer specifiek in de sport.
Helena Verhelle maakt sinds 2018 deel uit van de onderzoeksgroep Mens en Welzijn. Vanuit haar expertise in de forensische psychiatrie legt zij zich toe op onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag.
Karolien Adriaens (PhD) is sinds 2021 werkzaam bij de onderzoeksgroep Mens en Welzijn. Ze werkt mee aan verschillende onderzoeksprojecten naar grensoverschrijdend gedrag: Safe Sport Allies en Safe Para Sport Allies, Safe Sport Project, ASOIF project
Mieke Decuyper (PhD) is sinds 2017 docent-onderzoeker bij de onderzoeksgroep Mens en Welzijn. Mieke heeft expertise op vlak van persoonlijkheidsdiagnostiek en het ontwikkelen en normeren van psychodiagnostische instrumenten.
Felien Laureys maakt sinds begin 2023 deel uit van de onderzoeksgroep Mens en Welzijn. Ze ondersteunt mee een project rond geweld en grensoverschrijdend gedrag bij (volwassen) atleten binnen de onderzoekslijn grensoverschrijdend gedrag.