Ga naar de hoofdinhoud

Grensoverschrijdend gedrag

Project

WhatWouldYouDo

Het WhatWouldYouDo-project onderzoekt de rol van sportartsen bij grensoverschrijdend gedrag om hun behoeften beter te begrijpen en hen effectiever te ondersteunen.

Datum

Van tot

WWYD 

De laatste jaren is er steeds meer aandacht voor grensoverschrijdend gedrag in de sport. Verschillende sportorganisaties zoals het Internationaal Olympisch Comité (IOC) introduceren strategieën om sporters hier beter tegen te beschermen.

Sportartsen bevinden zich in een unieke positie om grensoverschrijdend gedrag te op te merken en te voorkomen vanwege hun nauwe relatie met sporters. Tot op heden zijn er geen gepubliceerde studies die hun kennis, opleiding of competenties in kaart brengen. Het WhatWouldYouDo project tracht de rol van sportartsen bij het opmerken en het voorkomen van grensoverschrijdend gedrag beter te begrijpen om uiteindelijk beter te kunnen inspelen op hun behoeften en hen de juiste kennis en vaardigheden aan te bieden.

Doelstelling

Door middel van vragenlijstonderzoek tracht dit project meer inzicht te krijgen in de kennis, houdingen, overtuigingen, opleidingsniveau en de klinische competenties van sportartsen.

Deze inzichten zullen gebruikt worden om strategiëen te ontwikkelen om grensoverschrijdend gedrag in de sport sneller op te merken en te voorkomen.

Relevantie

Het sneller en beter reageren op grensoverschrijdend gedrag heeft tal van voordelen voor sporters doordat blessures, en ziektes verminderen maar ook hun mentale gezondheid verbetert. Afgezien van de voordelen in de sport, zijn wij ervan overtuigd dat het zal leiden tot betere prestaties, tevredenheid en plezier van de sporters en een vermindering van vroegtijdige stopzetting van de sport.

Gerelateerde onderzoekslijnen