Ga naar de hoofdinhoud

Safe Sport Inspiration Days (27-28 November 2024)

Thomas More organiseert in samenwerking met de Universiteit Gent en Sportieq de Safe Sport Inspiration Days op 27 en 28 november 2024 in Antwerpen (BelgiĆ«). We verwelkomen vertrouwenspersonen, onderzoekers, beleidsmakers, studenten en andere geĆÆnteresseerden in het veld van Safe Sport. Meer details zijn hieronder te vinden.

Registreer nu!

De registratie voor de Safe Sport Inspiratiedagen 2024 is afgesloten. 

Meer informatie over het programma en praktische informatie over de bereikbaarheid kan u hieronder downloaden. 

Download hier de programma- en praktische gids

SSID Programma gids - NL.pdf
.pdf
Downloaden
SSID Praktische gids - NL.pdf
.pdf
Downloaden

Dag 1 - SAFE SPORT SCIENCE SLAM

Met veel enthousiasme roepen we op om abstracts in te dienen voor de 1ste Safe Sport Science Slam die zal plaatsvinden op 27 november 2024 in Antwerpen, Belgiƫ. We verwelkomen abstracts over ideeƫn voor onderzoek naar veilige sport, lopend of recent gepubliceerd onderzoek.

Ben je gepassioneerd over onderzoek naar veilige sport? Wil je jouw onderzoek delen en leren van anderen? Dan nodigen we je uit om je werk te presenteren tijdens de Safe Sport Science Slam. We dagen je uit om je onderzoeksideeƫn of bevindingen op een duidelijke, beknopte, creatieve en boeiende manier te presenteren aan een live academisch publiek. De presentaties hebben een 10/5 format: 10 min presentatie en 5 min voor vragen.

Waarom zou je een abstract indienen?

  • De Safe Sport Science Slam biedt je een platform om je nieuwste onderzoek of nieuwe onderzoeksideeĆ«n te presenteren aan collega-academici, praktijkmensen op het gebied van veiligheid en beleidsmakers;
  • Ontmoet en netwerk met andere onderzoekers binnen het onderzoeksveld van Safe Sport, waaronder profs. Tine Vertommen, Leen Haerens, Emma Kavanagh;
  • Maak dit unieke evenement mee in het centrum van Antwerpen (BelgiĆ«), met een drankje en hapje ter afsluiting en blijf voor de Safe Sport Inspiration Day de volgende dag (28 november 2024).

Overtuigd? Klik hier en volg de richtlijnen voor het indienen van je abstract.

Vragen? Contacteer ons via safeguardingsportandsociety@thomasmore.be

De Safe Sport Science Slam is een onderdeel van de Safe Sport Inspiration Days 2024, georganiseerd door Thomas More, Universiteit Gent en Sportieq.

 

Dag 2 - SAFE SPORT CONGRES

Safe Sport Inspiratiedagen: een veilig congres voor iedereen!

Tijdens de Safe Sport Inspiratiedagen zetten we ons in voor een veilige, inclusieve en respectvolle omgeving voor alle deelnemers. Iedereen draagt verantwoordelijkheid in het creƫren en behouden van een plek waar open communicatie, wederzijds respect en persoonlijk welzijn voorop staan. Deze beschermingsprincipes zijn bedoeld om ervoor te zorgen dat iedereen volledig, vrij en zonder angst kan deelnemen.

Zorg en wees zorgzaam

Wees bewust van hoe jouw woorden en daden anderen kunnen beĆÆnvloeden. Als iemand zijn zorgen uit over jouw gedrag, neem dit serieus en pas je gedrag aan. Ongepast gedrag kan ertoe leiden dat de organisatie je vraagt om te vertrekken.

Respect voor anderen

Respecteer ieders diversiteit, keuzes en persoonlijke grenzen. Behandel anderen met hetzelfde respect dat je zelf wenst te ontvangen. Zorg ervoor dat iedereen zich gewaardeerd en gehoord voelt.

Aandacht en bewustzijn

Erken dat anderen verschillende niveaus van comfort, behoeften en coping strategieƫn kunnen hebben. Dwing niemand om deel te nemen aan activiteiten of gesprekken waar ze zich ongemakkelijk bij voelen. Wees aandachtig, respectvol en begripvol in alle interacties.

Ondersteuning

Als je je zorgen maakt, je onveilig voelt, hulp nodig hebt of wilt praten over iets wat tijdens het congres aan bod kwam en/of over iets dat heeft plaatsgevonden, neem dan contact op met onze Safeguarding Supporters. Een privƩruimte is beschikbaar op de locatie.

Zo contacteer je ze:

Claudia Villa (ENG): +44 7942 264516
An De Kock (NL): +32 456 41 86 73

Onderzoeker

Helena Verhelle

Helena Verhelle is een onderzoeker bij  de onderzoekslijn Veilig leef- en sportklimaat, onderzoeksgroep Mens en Welzijn. Als criminoloog werkt zij mee aan onderzoek naar  grensoverschrijdend gedrag in de sport en het hoger onderwijs.

Onderzoeker

Tine Vertommen

Tine Vertommen (PhD) is onderzoekscoƶrdinator Veilig leef- en sport klimaat bij de onderzoeksgroep Mens en Welzijn. Als criminoloog doet zij onderzoek naar de prevalentie en preventie van grensoverschrijdend gedrag in de sport. 

Onderzoeker

Karolien Adriaens

Karolien Adriaens (PhD) is een onderzoeker bij  de onderzoekslijn Veilig leef- en sportklimaat, onderzoeksgroep Mens en Welzijn.  Als klinisch psycholoog werkt zij mee aan projecten over grensoverschrijdend gedrag in de sport en kindermishandeling.

Onderzoeker

Jon Brain

Jon Brain (PhD) is onderzoeker bij de onderzoeksgroep Mens en Welzijn, onderzoekslijn Veilig Leef- en Sportklimaat. Als sportpsycholoog werkt hij aan het Safe Football Allies project.