Ga naar de hoofdinhoud

3D-scan en 3D-print in de zorg

Orthesen, prothesen en exoskeletons

Zorginnovatie

Zorgzame samenleving

Opleidingen van de Toekomst: Zorg

Wat moeten de zorgverstrekkers van morgen kunnen en kennen?

Datum

Van tot

Supported by

EU - ESF (European Social Fund)

Wat

De gezondheidszorg en de welzijnssector zijn in transformatie. De vraag naar (gezondheids)zorg wordt groter en verschuift van een acute, kortdurende zorg naar een chronische, langdurige (thuis)zorg. De zorgverstrekkers van morgen zullen vaker hoogtechnologisch en digitaal werken. Deze trend vereist andere competenties.Ā 

Onze Rol

Mobilab & Care is betrokken bij de ontwikkeling van de opleiding 3D prototyping binnen het subthema 'technologie in de zorg'.Ā We willen informeren, definiĆ«ren en de angst wegnemen dat technologie de job zal overnemen. Tegelijkertijd moeten we ons bewust zijn vanĀ de impact van de digitalisering, informatisering en robotisering op de huidige jobs van zorgverstrekkers.

Er is een reƫle nood aan het ontwikkelen van extra digitale skills en vaardigheden. Deze nieuwe competenties brengen met zich mee dat de zorgverstrekker andere communicatieve vaardigheden dient te ontwikkelen ten aanzien van de patiƫnt.

Met onze partners KU Leuven en BBOT zullen we een opleiding organiseren rond 3D modelling & prototyping met een focus op orthopedische hulpmiddelen.

Onderzoeker

Tom Saey

Passionate about automation of personalised 3D design, 3D scanning and 3D printing in healthcare applications.

Onderzoeker

Kris Cuppens

Haalt energie uit het verwerken, analyseren en voorstellen van data. Altijd zin in een bordspel.