Ga naar de hoofdinhoud
Kris Cuppens
Onderzoeker

Kris Cuppens

Zorg en welzijn - Onderzoeksgroep Mobilab & Care

3D-scan en 3D-print in de zorg

Algoritmeontwikkeling en AI

Wearables en monitoringssystemen

Haalt energie uit het verwerken, analyseren en voorstellen van data. Altijd zin in een bordspel.

Kris Cuppens behaalde in 2007 het diploma van Industrieel Ingenieur optie elektronica-ICT aan de Katholieke Hogeschool Limburg.

Na zijn studies ging hij aan de slag bij de onderzoeksgroep Mobilab aan de toenmalige Katholieke hogeschool Kempen (de huidige Thomas More Hogeschool). Hij werkte hier aan een onderzoeksproject rond het detecteren van epileptische aanvallen met videobeelden en accelerometers.

In 2012 behaalde hij zijn doctoraat aan de faculteit Ingenieurswetenschappen aan de KU Leuven waar hij in samenwerking met Thomas More hogeschool onderzoek deed over dit onderwerp. Hij werkte voornamelijk aan het verwerken en analyseren van biomedische signalen en beelden en het toepassen van machine learning technieken hierop.

Binnen Mobilab & Care is hij het liefst bezig met het verwerken en analyseren van data. Dit kunnen gegevens zijn van patiƫnten, biomedische signalen of 3D-scans.

Op dit moment werkt hij aanĀ BreatheBox. In het project BreatheBox ondersteunen we ademhalingstherapeuten en -coaches met tools voor het aanleren van ademhalingsoefeningen aan hun patiĆ«nten. Kris zorgt daarbij voornamelijk voor het inlezen, visualiseren en analyseren van (ademhalings)signalen en zet al die gegevens dan om in een demostratieapp.