Ga naar de hoofdinhoud
Graduaat

Verzekeringen

Geel

Nederlands

Een ongeval, een gebroken glas, … eerste hulp bij verzekering

 • Je bent het aanspreekpunt voor nieuwe en bestaande klanten.
 • Zit de klant met een vraag: auto, familiale, hospitalisatie? Jij achterhaalt de verzekeringsbehoefte, legt verschillende polissen uit en vraagt een offerte op.
 • Schade? Dan kan de klant bij jou terecht. Je ondersteunt de klant fysiek, telefonisch of online bij het opstarten en samenstellen van het schadedossier.
 • Als administratief ondersteuner ben jij de spil tussen de klant en de betrokken partijen.
 • Kortom klanten kunnen bij jou terecht met vragen over hun verzekeringsportefeuille en lopende schadedossiers.
studenten bespreken een verzekering

De opleiding in het kort

Bekijk onze verschillende trajecten

Verzekeringen

 • Je wil graag een diploma behalen om te werken bij een verzekeringsmakelaar, verzekersagent of op de binnendienst van een verzekeringsmaatschappij.
 • Volg je deze opleiding in een voltijds traject in dagonderwijs? Dan kan je in 1.5 jaar je studie afronden.
 • Je neemt 90 studiepunten op, verdeeld over twee fases.
 • Je volgt tijdens de week les in dagonderwijs.
 • Praktijk is troef! Van bedrijfsbezoeken tot opleiding op de werkvloer.
 • Je spendeert het grootste deel van je tijd aan werkplekleren op het kantoor of de maatschappij van je keuze.
 • Wil je verder studeren? Je kan een bachelordiploma behalen in een verkort traject.

Praktische informatie

 • Duur

  1.5 jaar

 • Studiepunten

  90

 • Waar

  Op de campus

Programma

In thema 1 verken je de werkplek, de markt, het bedrijf, de klanten en de rol van de functie van de medewerker verzekeringen. Tijdens thema 2, 3 en 4 verdiep je je telkens in een specifiek type verzekering, nl. in thema 2 de aansprakelijkheidsverzekeringen, in thema 3 de zaakverzekeringen en ten slotte in thema 4 in de persoonsverzekeringen. Je verwerkt de administratieve gegevens, staat klanten te woord, vraagt offertes aan, geeft toelichting en help klanten bij de afhandeling van een schade.
Als afsluiter van je opleiding licht je de volledige verzekeringsportefeuille van een klant door en geeft hierover advies.
Op het einde van elk thema presenteer je de resultaten uit je portfolio aan een jury.

Met dit programma zorgen we ervoor dat jij klaar bent om je PCP-examen af te te leggen. 

Fase 1 2
Verzekeringen
Inleiding verzekeringen 6
Aansprakelijkheid 6
Zaakverzekeringen 6
Persoonsverzekeringen 6
Business skills
Deontologie 3
Office tools 3
Fase 1 2
Cijfermatig rapporteren 3
Professioneel handelen 3
Commerci√ęle communicatie 3
@work
Verkenning van de sector en de werkplek 12
Verdieping in de werkplek 18
Startende professional 21

Wil je in het tweede semester aan deze opleiding starten? Dat kan! Neem contact op met de trajectcoördinator om samen een traject op jouw maat uit te stippelen.

Onze troeven

Al doende leren

Een groot deel van je opleiding breng je door op de werkvloer. Daar pas je niet enkel de geleerde technieken toe maar leer je van je mentor de kneepjes van het vak.

Erkend examencentrum

Leg tijdens je opleiding het door de sector vereiste examen voor het PCP- en/of VVD-attest af. Dit kan gewoon op je campus te Geel en is ook toegankelijk voor externen.

Studeren combineren

Je studies combineren met je werk en/of je gezin? Dat kan perfect met dit programma in avondonderwijs. Een waardevol diploma in slechts 1.5 jaar! Een probleem met de timing? Via streaming kan je een groot aantal lessen volgen.

In de praktijk

Centraal binnen elk thema staat het werkplekleren. Tijdens dit werkplekleren ga je met opdrachten aan de slag, pas je de skills uit de workshops toe en voer je beroepstaken in de praktijk uit. Je reflecteert en rapporteert hierover met beroepsproducten in het portfolio dat je gedurende je opleiding vormgeeft.

Tijdens gespreksgroepen reflecteer je samen met je collega-studenten over je vooruitgang in de werkplekopdrachten en geef je elkaar feedback. Deze gespreksgroepen worden begeleid door de werkplekbegeleider van de hogeschool. Op de welkplek zelf is er de werkplekmentor waarbij je terecht kan voor de nodige informatie en coaching.

Ben je vandaag werkzaam in een functie die aansluit bij de opleiding of in een omgeving waar je de mogelijkheid hebt om de taken en opdrachten uit te voeren, dan kan het werkplekleren doorgaan in je eigen werkomgeving.

studenten bespreken een verzekering

Go international

Je kan ervoor kiezen om de laatste fase van het werkplekleren uit te voeren in het buitenland. Afhankelijk van de gekozen locatie kan je recht hebben op een beurs om je reiskosten (deels) te dekken. Voor uitwisselingen buiten Europa is het aantal beurzen beperkt. Enkele maanden naar het buitenland gaan, leert je uiteraard zelfstandig zijn. Maar dat leerproces begint hier. We verwachten dat je zelf op zoek gaat naar een werkplaats, naar accommodatie, dat je zelf transport regelt, ... Uiteraard helpen we je waar nodig en kan je ook terugvallen op de ervaring van je voorgangers. In noodgevallen staat de international coördinator voor je klaar!

Studenten klaar voor vertrek in Centraal Station

Persoonlijke begeleiding

Je kan met al je vragen terecht bij je docenten. Zij zijn gemakkelijk bereikbaar en staan dicht bij de studenten. Daarnaast kan je ook terecht bij de ombuds, studiecoach en inclusiecoördinator.

Zit je nog met vragen?

Opleidingscoördinator

Katrien Vangeel

Voor al je vragen over de opleiding.

katrien.vangeel@thomasmore.be
Inclusiecoördinator

Siska D'hoore

Voor al je vragen over studeren met een functiebeperking.

siska.dhoore@thomasmore.be

Studeren in Geel

Een brede keuze opleidingen, gezelligheid troef en een straffe kotcommunity, dat is Campus Geel. De campus ligt midden in het groen en toch niet ver van het centrum. Tussen het station en de campus rijdt een pendelbus met een  dienstregeling die is afgestemd op het lesrooster. Makkelijker kan niet! 'En hoe zit het met het studentenleven in Geel?' horen we je vragen. Aan animo en activiteiten geen gebrek. Met 700 kotstudenten en heel wat hyperactieve studentenverenigingen is Geel dé perfecte locatie voor een onvergetelijke studententijd!

Campus Geel Thomas More
zigzag

Overtuigd? Schrijf je in!

Inschrijven

Ook interessant

Afstudeerrichting van de Professionele bachelor Bedrijfsmanagement

Financi√ęn en Verzekeringen

Bank, beurs, verzekering? Jij bent van alle markten thuis.

Keuzetraject van de Professionele bachelor Bedrijfsmanagement

Immobili√ęn en Verzekeringen

Alles over de vastgoedmarkt en verzekeringen!

#businessgeel