Ga naar de hoofdinhoud
Postgraduaat

PG21 Projectmanagement

Mechelen

Nederlands

Van ontwerpuitdaging tot concrete realisatie van ruimtelijke projecten

 • Je wil excelleren in projectmanagement van interieur, meubel- en architectuurprojecten.
 • Je wil niet alleen oplossingen uitdenken, maar vooral ook projecten met impact realiseren!
 • Je werkt in een multidisciplinair team aan re√ęle sociaal-maatschappelijke en innovatieve projecten.
 • Je ontwikkelt hands-on skills onder begeleiding van ervaren creatieve ondernemers.
 • Je leert een projectbriefing herschrijven, budgetten en projectplannen opmaken en opvolgen.
 • Je leert effectief communiceren met opdrachtgevers, een project managen in teamverband, overtuigende pitches te maken √©n onderhandelen met aannemers en toeleveranciers.
 • Ontdek verschillende manieren om creatieve diensten in de markt te zetten: eenmalige projecten, terugkerende diensten, workshops en opleidingen.
 • Bouw een persoonlijk portfolio uit aan de hand van concrete projecten en eigen werk.
Interieur keuken
checkered

De job van je leven

checkered

Opencampusdag 4 september 2024

Campus Lucas Faydherbe in Mechelen is h√©t expertisecentrum voor interieur, design en architectuur binnen Thomas More. Hier inspireren we elkaar dagelijks, voeren we hands-on onderzoek uit en experimenteren we met zowel fysieke als digitale technieken. Door het harmonieuze samenspel van ambacht en innovatie streven we ernaar hedendaagse oplossingen te cre√ęren die bijdragen aan een duurzame leefomgeving voor de toekomst.

Kom af, bezoek onze tentoonstelling op campus Lucas Faydherbe.

Bekijk onze verschillende trajecten

PG21 Projectmanagement

 • Bepaal je individueel groeitraject en schaaf aan je professionele vaardigheden via masterclasses en workshops.
 • Eigen projecten realiseren? Naast de opleiding heb je voldoende tijd om je eigen projecten uit te voeren, bijkomende vakken te volgen of zelfs een job uit te oefenen.

Praktische informatie

 • Duur

  1 jaar (deeltijds)

 • Studiepunten

  30

 • Waar

  Op de campus

Programma

De opleiding bestaat uit 4 componenten:

 • Project | Hier ligt de nadruk op het plannen, ontwerpen en realiseren van grotere maatschappelijk relevante projecten in teamverband. Je implementeert de kennis en skills uit de masterclasses en toont creatief ondernemerschap.
 • Loket | In dit vak leer je om correcte aanvragen te doen voor omgevingsvergunningen waarvoor de medewerking van een architect niet is verplicht. Van correcte opmeting tot en met indiening via Omgevingsloket Vlaanderen
 • Masterclasses | Via workshops, lezingen, excursies en/of seminaries doe je praktijkgerichte kennis op, leer je nieuwe tools toepassen en werk je aan skills die je nodig hebt als hands-on projectmanager.
 • Persoonlijk traject | Tijdens en naast de opleiding gaat er veel aandacht naar de persoonlijke groei, is er ruimte voor eigen projecten en een studentenjob.

Hieronder vind je een overzicht van de vakken (onder voorbehoud van wijzigingen), met per vak het aantal studiepunten per fase. Studiepunten drukken uit hoeveel uren je gemiddeld nodig hebt om de leerstof te verwerken (incl. lessen). Reken voor 1 studiepunt ongeveer 25 à 30 uren.

 • De belangrijkste vakken hebben we toegelicht in een blauwe tooltip.
 • Wil je van √©lk vak de gedetailleerde inhoud kennen? Check dan de programmagids.

Loket | 3 studiepunten
Project | 27 studiepunten

Deze opleiding start niet in februari.

Onze troeven

Re√ęle projecten met impact

We werken aan re√ęle projecten voor opdrachtgevers met een duidelijke missie. De opdrachten zijn elk jaar anders, maar we zorgen voor een mix van kleine en grote projecten met maatschappelijke impact en/of innovatieniveau.

Niet alleen denken, ook doen!

We gaan verder waar de meeste opleidingen stoppen. Samen met je team en projectcoördinator bedenk je niet alleen oplossingen, je zorgt er ook voor dat deze gerealiseerd worden binnen de afgesproken termijnen en budgetten.

Dienstverlening i.s.m. de stad Mechelen

We hebben onze eigen start-up waarmee we burgers en ondernemers helpen bij het opstellen en indienen van een dossier voor de aanvraag van een omgevingsvergunning voor toepassingen waarbij geen medewerking van een architect verplicht is.

In de praktijk

PG21 - Projectmanagement Interieur, Design & Architectuur is een opleiding met een studiebelasting van 3 dagen gedurende één academiejaar. Dat betekent dat je naast de opleiding nog voldoende tijd hebt om je eigen projecten uit te voeren, bijkomende vakken te volgen of zelfs een job uit te oefenen.

De opleiding is zeer praktijkgericht met re√ęle klantenprojecten en deadlines. Dat betekent dat we samen voor elk project een planning wordt opmaken die in de praktijk de nodige flexibiliteit vergt, vaak over de klassieke academische kalender heen.

We werken vanuit onze eigen coole co-workplek op een van de meest inspirerende campussen van Vlaanderen.

Interieur keuken

Persoonlijke begeleiding

We stellen samen een persoonlijk leertraject en leerdoelen op. Je kiest een aantal professionele skills uit die je verder wil ontwikkelen via onze masterclasses en onder persoonlijke coaching van onze praktijkexperten.

Wil je alvast starten met een eigen ontwerppraktijk? Dat kan! We bieden een professioneel kader waarbinnen je persoonlijk kan groeien en als student-ondernemer ook reeds je eigen projecten kan opstarten, met advies van onze projectcoördinatoren met praktijkervaring als creatief ondernemer.

Zit je nog met vragen?

Opleidingsmanager

Stefan Van Ouytsel

Voor al je praktische, inhoudelijke vragen én voor vragen over mogelijke samenwerking

stefan.vanouytsel@thomasmore.be +32 495 50 83 07

Studeren in Mechelen

Mechelen is hip en happening. Een stad op studentenmaat. Met een cappuccino on the go van het station naar de campus. Na je examen lunchen in de zon en nog eventjes langs de winkel. Terug het leercentrum in om te studeren, boeken snel afzetten op kot en je kunt vertrekken om te gaan feesten! In Mechelen is alles dichtbij. #2800love, inderdaad!

Campus De Vest aan de Dijle
zigzag

Overtuigd? Schrijf je in!

Inschrijven

Ook interessant

Bachelor-na-bachelor

Meubelontwerp (VOMO)

De enige creatieve designopleiding in Belgi√ę die specifiek gericht is op de meubelsector.

#pg21