Ga naar de hoofdinhoud
Project

Snoezle (PiliPili) 

Een mobiel en praktisch alternatief voor een snoezelkamer

Snoezelen of zintuigactivering is een kalmerende of prikkelende activiteit voor mensen met een verstandelijke beperking of met dementie. Snoezle is een mobiele oplossing om te snoezelen die een multi-sensorische beleving biedt. Snoezle bestaat uit een tentje met een digitaal bedrukte afbeelding en een geluids- en lichtmodule.
 

Datum

Van tot

Supported by

Interreg Vlaanderen-Nederland

Bekijk de projectwebsite

Wat is Snoezle?

Snoezelen (snuffelen & doezelen) is een activiteit die aangeboden wordt aan kinderen of volwassenen met een verstandelijke beperking of gevorderde dementie. Gedurende kortere of langere tijd kunnen zij in een ruimte liggen waar gedempte lichteffecten, beelden en geluiden een prikkelende of kalmerende invloed uitoefenen. Snoezelen gebeurt vaak in een aparte snoezelkamer maar Snoezle kan deze ervaring op een mobiele manier tot in de vertrouwde omgeving brengen.

De Snoezle heeft meerdere ontwerpen in verschillende thema’s zoals ‘onder water’, ‘aan zee’ of ‘het bos’. De bijhorende accessoires zijn personaliseerbaar.  Bovendien geeft een opzetstuk de mogelijkheid om de Snoezle al zittend te gebruiken. Dit maakt Snoezle interessant voor ouderen of rolstoelgebruikers.

De rol van LiCalab

LiCalab is verantwoordelijk voor

  • Co-creatiesessie met kinderen met ASS (type 9)
  • Expert interview

Snoezle werd geselecteerd in de vierde ronde van CrossCare 1 met financiële steun van Interreg Vlaanderen-Nederland.

Onze projectpartners

  • Care Innovation Center (CIC)
  • Happy Aging

  • EIZT Expertisecentrum voor innovatieve zorg en technologie

Gerelateerde onderzoekslijnen