Overslaan en naar de inhoud gaan
Tess Penne
Onderzoeker

Tess Penne

Budget en Financieel Welzijn

Tess is Doctor in de Sociologie. Haar onderzoek focust zich voornamelijk op referentiebudgetten, minimuminkomensbescherming en armoedebestrijding.

Tess studeerde sociologie aan de Universiteit Gent. Nadien werkte ze 8 jaar als onderzoeker bij het Centrum voor Sociaal Beleid aan de Universiteit Antwerpen en speelde een rol in verschillende nationale en Europese projecten over referentiebudgetten, armoede en sociaal beleid. In 2020 doctoreerde Tess met een proefschrift waarin ze referentiebudgetten gebruikt om armoede, de menswaardigheid van inkomens en de betaalbaarheid van essentiële goederen en diensten in Europa te bestuderen. Sindsdien werkt ze bij CEBUD. Tess bevindt zich het liefst onder de mensen, heeft een sterk onrechtvaardigheidsgevoel en zet zich in voor de concrete vertaling van onderzoek naar praktijkwerkers en beleidsmakers.

Tess brengt graag veel tijd door met vrienden en familie. Ze vindt haar uitlaatklep in dans en creatieve schrijfsels en komt tot rust door yoga, natuur of een goede roman. Samen met haar man en dochtertje droomt ze ervan om de wereld rond te reizen in hun busje.