Ga naar de hoofdinhoud
Karolien Baldewijns
Onderzoeker

Karolien Baldewijns

Zorg en welzijn - Onderzoeksgroep Mobilab & Care

Algoritmeontwikkeling en AI

Betrokken onderzoeker die graag nieuwe paden verkent en een passie heeft voor empowerment.

Karolien Baldewijns behaalde haar Bachelor in Sociale Verpleegkunde in 1999 en haar Master in Gezondheidsheidvoorlichting in 2002.

Na haar masteropleiding was Karolien actief binnen de opleiding verpleegkunde van Thomas More Kempen. Ze gaf les, was opleidingsverantwoordelijke sociale verpleegkunde en bouwde internationalisering binnen de campus verder uit.

Vanaf 2013 werkt ze als onderzoeker binnen Mobilab & Care. Ze is vooral betrokken in onderzoek naar empowerment, ondersteuning van zelfzorg bij oudere zorgvragers en het optimaliseren van zorgprocessen. Als onderzoeker heeft ze zich verder bekwaamd in kwalitatieve onderzoeksmethoden.

Daarnaast is ze sinds januari 2016 als Phd student verbonden aan de Universiteit Maastricht. Haar Phd richt zich op de organisatie van de Hartfalenzorg in Noorder-Kempen, Maastricht en Aken. 

Bovendien is Karolien betrokken bij HeartsConnect, het lerend netwerk hartfalen dat als doel heeft transmurale hartfalenzorg in België te verbeteren. Transmurale zorg is de samenwerking tussen ziekenhuizen en zorgverleners buiten het ziekenhuis. Daarbij staat de patiënt centraal en is integrale zorg het uiteindelijke doel.