Ga naar de hoofdinhoud
Onderzoeker

Kurt De Wit

Zorg en welzijn - Onderzoeksgroep Mobilab & Care

Algoritmeontwikkeling en AI

Kurt De Wit studeerde in 1998 af aan de Katholieke Hogeschool Kempen als industrieel ingenieur. Na een korte carrière als ingenieur elektriciteit in de industrie, koos hij in 2000 het pad van de softwareontwikkeling. Sindsdien is hij professioneel actief, eerst als webontwikkelaar, later onder andere als projectverantwoordelijke en sinds 2011 als onderzoeker bij Mobilab & Care.

Gepassioneerd door het Java-ecosysteem en gedreven door leergierigheid heeft hij doorheen de jaren veel kennis opgebouwd rond back- en front-end ontwikkeling, hard- en softwareoplossingen, proces analyse, open source oplossingen, etc. Met een analytische en kritische geest en zijn helicopterview, ontwerpt en ontwikkelt Kurt robuuste, flexibele en toekomstgerichte technologische ICT-oplossingen binnen Mobilab & Care.

Zijn onderzoek focust op het uitwerken van oplossingen voor de gezondheidszorg. Thema’s als “technology supporting medical decision making”, “privacy preserving personal data sharing” en “event driven architectures” behoren tot zijn favoriete gespreksonderwerpen. Meedenken aan innoverende oplossingen maakt Kurt enthousiast.