Overslaan en naar de inhoud gaan
Sofie Verhaegen
Onderzoeksmanager

Sofie Verhaegen

Zorg en welzijn - Onderzoeksgroep Mobilab & Care

Trots om een gedreven team aan te sturen dat impactvol onderzoek uitvoert op het raakvlak van zorg, welzijn en technologie.

Sofie Verhaegen stuurt als operations manager het Mobilab & Care team intern aan. Zij is verantwoordelijk voor het beleid en dagelijks bestuur van de onderzoeksgroep, de personeelsplanning en opvolging van de budgetten. Zij zorgt ervoor dat projecten kwalitatief en tijdig worden opgeleverd en competenties in het team optimaal worden ingezet.

Sofie behaalde een Master Toegepaste Economie aan de KU Leuven en een MBA aan Cornell University.

Als rode draad doorheen haar loopbaan heeft ze steeds projectmatig gewerkt ten dienste van bedrijven en ondernemers. Gedurende 11 jaar was ze zakenbankier gebaseerd in Londen. Daar heeft ze een zeer rijke ervaring verworven in het adviseren van ondernemingen op strategische of financiële transacties zoals fusies, overnames en beursintroducties over de hele wereld. Nadien werkte ze gedurende 6 jaar bij een incubator waar ze ondernemers ondersteunde bij de opstart van nieuwe businessinitiatieven.

Ook bij Mobilab & Care wenst ze deze ervaring in te zetten voor de verdere valorisatie van de onderzoeksresultaten en uitbouw van de dienstverlening naar bedrijven.