Ga naar de hoofdinhoud
Veerle Creylman
Onderzoeker

Veerle Creylman

Zorg en welzijn - Onderzoeksgroep Mobilab & Care

3D-scan en 3D-print in de zorg

Bewegingsanalyse en biomechanica

Orthesen, prothesen en exoskeletons

Wearables en monitoringssystemen

Babbelt graag over orthesen, prothesen en hoe deze zo optimaal mogelijk te maken, voor elke patiënt! 

Veerle studeerde in 2006 aan KU Leuven af als burgerlijk werktuigkundig-elektrotechnisch ingenieur, met een specialisatie in biomedische ingenieurstechnieken. Ze begon onmiddellijk te werken aan de toenmalige K.H.Kempen (huidige Thomas More) in een gedeelde opdracht onderzoek (in het prille Mobilab) en onderwijs.

In die eerste jaren concentreerde haar onderzoek zich vooral op enkel-voet orthesen en in 2014 behaalde ze haar doctoraat met als proefschrift “Numerical simulation of the mechanical behavior of ankle-foot orthoses to enhance the patients’ functional outcome.” aan  KU Leuven.

Tot op vandaag de dag blijft ze haar werk bij Mobilab & Care combineren met een lesopdracht in de opleiding Orthopedie. Binnen deze lesopdracht geeft ze o.a. de vakken orthopedische technologisch design, technologisch design orthesen en digitaal ontwerp.

Binnen Mobilab & Care ligt haar interesseveld hoofdzakelijk in alles wat met orthesen en prothesen te maken heeft. Recent werkte ze mee aan de onderzoeksprojecten Orthosolid, Motion en Assist3d.