Ga naar de hoofdinhoud
Project

XheaRt

Modernisatie van patiëntenvoorlichting via XR-technologie

Datum

Van tot

Supported by

VLAIO | TETRA
www.vlaio.be

Wat

Via het XheaRt-project willen hogescholen UC Leuven Limburg, VIVES en Thomas More hun expertise bundelen om te verkennen of de XR-technologie toegevoegde waarde biedt bij patiënteducatie. We richten ons hierbij op hartfalen

Wat is XR of Extended Reality?

Doel

1. State-of-the art evidence-based en patient-centered toepassingsmogelijkheden van XR-technologie bundelen en vertalen in een overzichtsrapport, specifiek in functie van patiënteducatie. 
2. Drie proof-of-concepts (AR, VR en screenbased) opzetten in de praktijk, gericht op educatie over hartfalen. 
3. Inschakelen van minimum 6 (bachelor en master) studenten bij de ontwikkeling van deze 3 PoC’s. 
4. Twee roadmaps opstellen als praktische handvaten met good-practices en keuzewijzers om de technologie in de praktijk te kunnen toepassen. 
5. De opgedane kennis uitrollen naar de brede doelgroep via overzichtsrapporten, artikels, studiedagen, 
presentaties/gastcolleges, demonstraties en een white paper. Het project brengt kennis samen, past deze toe en brengt die over naar de doelgroep. 

Onderzoeker

Karolien Baldewijns

Betrokken onderzoeker die graag nieuwe paden verkent en een passie heeft voor empowerment.

Onderzoeker

Hilde Vandenhoudt

Hilde Vandenhoudt (dr.) is projectmanager en onderzoeker bij zorgproeftuin LiCalab en heeft expertise in innovatie in de eerstelijnsgezondheidszorg, geïntegreerde zorg, gezondheidsbevordering en preventie. 

Onderzoeker

Ruben Kimpen

Ruben Kimpen werkt reeds vijftien jaar als regisseur en (3D)graficus voor verschillende productiehuizen, architectenbureaus en bouwpromotoren. Hij volgt alle technologische ontwikkelingen rond 3D en XR op de voet.