Ga naar de hoofdinhoud

Campus Lucas Faydherbe

Locatie

Mechelen

Locatie

Zandpoortvest 16
2800 Mechelen
België

Download hier het grondplan
Alles voor design en bouw

Designcampus bij uitstek

Campus Lucas Faydherbe is een stimulerend complex voor creatievelingen met grootse ideeën en plannen, met grote en lichte ateliers. In het werkhuis vind je de hipste tools: 3D-printers, lasercutters, paneelzaagmachines … De hartelijke en gezellige sfeer op de campus is uniek. Niemand is een nummer en er zijn geen drempels tussen docenten en studenten.

Openingsuren
maandag en dinsdag | 8 - 22.30 u.
woensdag, donderdag en vrijdag | 8 - 18.30 u.

Studenten Interieurvormgeving

Opleidingen op Campus Faydherbe

Campus Lucas Faydherbe is gespecialiseerd in Ontwerp en Constructie. Het is een bijenkorf voor creatieve geesten die iets willen ontwerpen, inrichten, ontwikkelen, tekenen... 

Faciliteiten op Campus Faydherbe

Als student van Campus Lucas Faydherbe kan je altijd terecht in de ateliers, het fablab en de foyer. Ook de deuren van de Whats_on, het leer- en documentatiecentrum op de campus, staan steeds voor je open.

Studenten van Campus Faydherbe zijn ook welkom in het leercentrum of het studentenrestaurant van Campus Kruidtuin of van Campus De Vest, aan de overkant van de straat.

Ontdek ons leercentrum

Hoe geraak je er?

De vier Mechelse campussen liggen dicht bij elkaar, in een straal van een paar honderd meter, aan de vesten, in de stad, tussen de stations Mechelen en Mechelen-Nekkerspoel. Bekijk op het mobiliteitsplan hoe je vlot tot aan jouw campus geraakt

witte trein

Trein

Alle Mechelse campussen liggen op ongeveer tien minuten stappen van beide stations, Mechelen-Nekkerspoel en Mechelen.

witte bus

Bus

De dichtstbijzijnde halte voor de bus is halte Zandpoortvest.

fiets

Fiets

Er zijn (overdekte) fietsenstallingen op elke campus in Mechelen. Huur je (elektrische) fiets via stuvo. Of huur een Blue Bike, Mobit of Dégage voor occassioneel gebruik. 

witte auto

Auto

Vlak naast Campus De Vest en op wandelafstand van de andere campussen kan je parkeren in deze betaalparking. Gratis parkeren kan op het Douaneplein of parking De Nekker. De stadsring is eenrichtingsverkeer. Je kan hier je route plannen. Of ga op zoek naar een carpoolpartner.

dots-alt

Vlucht doorheen campus Lucas Faydherbe

Vlucht doorheen campus Lucas Faydherbe

Op zoek naar het DNA van ID&A