Ga naar de hoofdinhoud

MedTech Accelerator: een workshop van LiCalab en WeLL

06/12/2022
Medtech-accelerator
Sascha Vermeylen Panelmanager

28 juni 2022

“Een goed product maak je samen met je eindgebruiker.” Deze boodschap verkondigde LiCalab samen met de Waalse collega van het Wallonia e-health Living Lab (WeLL) tijdens een workshop voor het MedTech Accelerator programma. We dompelden acht start-ups onder in de principes van user centered design.

MedTech Accelerator is een initiatief van de lifetech.brussels cluster en richt zich op het ondersteunen van onderzoekers en professionals die werken aan een MedTech-oplossing en hulpmiddelen. Het trainingsprogramma bestaat uit opleidingen, workshops en bedrijfbezoeken. LiCalab en WeLL bundelen sinds enkele jaren hun expertise. We wijzen de start-ups graag op het grote belang om de eindgebruiker actief mee te nemen in de ontwikkeling van een zorginnovatie en dat liefst zo vroeg mogelijk in het innovatieproces.

De training bestond uit een stuk theorie gevolgd door een ‘speed testing’: een oefening van anderhalf uur waarbij de deelnemers de verschillende fases van exploratie, idee-generatie en prototyping beleven.