Overslaan en naar de inhoud gaan

Budgetcalculator

Hoeveel inkomen heeft jouw gezin nodig?

 

Met de budgetcalculator bereken je hoeveel inkomen jouw gezin minimaal nodig heeft om volwaardig te kunnen deelnemen aan onze samenleving. Daarvoor gebruikt de budgetcalculator de referentiebudgetten voor maatschappelijke participatie.

Wat

Budgetcalculator

Prijs

Gratis

Bereken jouw referentiebudget

Een referentiebudget geeft weer hoeveel inkomen een gezin minstens nodig heeft om te kunnen deelnemen aan onze samenleving. Dit budget bevat een minimaal noodzakelijk budget voor alle noodzakelijke uitgaveposten, zoals huisvesting, energie, voeding, gezondheidszorg, onderwijs of kleding. Om te bepalen hoeveel geld er nodig is voor een bepaalde uitgavepost, zoeken we de prijzen op van alle producten en diensten die nodig zijn om te kunnen deelnemen aan de samenleving.

Met de calculator kan je een referentiebudget berekenen voor jouw gezin. In deze berekening veronderstellen we dat alle gezinsleden in goede gezondheid verkeren, goed ge├»nformeerd zijn en over alle noodzakelijke competenties beschikken om spaarzaam hun budget te beheren. In de realiteit betekent dat dit het budget dat je ├ęcht nodig hebt, kan afwijken van deze berekening.

dots

Referentiebudget voor een menswaardig inkomen

Meer weten over de samenstelling en berekening van de referentiebudgetten?

Naar referentiebudget.be