Ga naar de hoofdinhoud

[23/10/2023] Vrouwen in de menopauze voor onderzoek naar lichaamsbeweging

29/09/2023
Leen Broeckx Panelmanager

[GEZOCHT] Vrouwen in de menopauze (40-64 jaar) voor onderzoek naar lichaamsbeweging

Ben je een vrouw tussen 40 en 64 jaar oud? Ben je in de menopauze, pre- of postmenopauzaal? Ervaar je soms spier- of gewrichtsklachten? Dan ben je een geschikte kandidaat voor dit onderzoek. 

Ongeveer de helft van de vrouwen ervaart rond de menopauze spier- en gewrichtsklachten. Blijven bewegen wordt vaak als gouden raad gegeven. Dr. Oonagh Giggins van Dundalk Institute of Technology in Ierland doet onderzoek naar de invloed van de menopauze op activiteiten in het dagelijkse leven. Kan de menopauze geassocieerd worden met een versnelde afname van lichamelijke activiteit? In het kader van het Vitalise project ondersteunt LiCalab, samen met Mobilab & Care, haar met de opzet van dit onderzoek. 

Wat houdt deelname in?
Het onderzoek bestaat uit 2 fases. In een eerste fase voer je een aantal fysieke testen uit om je kracht en evenwicht te beoordelen (bijvoorbeeld de 6-minute Walk test, stabiliteit, grijpkracht). Nadien vul je enkele korte vragenlijsten in. Dit duurt ongeveer 2 uur en gaat door in het Motion Lab van de Thomas More Hogeschool in Geel tussen 23 en 26 oktober 2023

Tijdens de tweede fase van het onderzoek draag je een smartwatch (Withings ScanWatch) gedurende drie maanden. Je krijgt daarbij een tablet mee om je slaappatroon en lichaamsbeweging ook zelf op te volgen. 

Meer informatie en aanmelden
Geïnteresseerd of meer informatie nodig? Jouw contactpersoon voor dit onderzoek is leen.broeckx@thomasmore.be of +32474824196.